Nabeschouwing Manchester City - Liverpool (1-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 25 november 2023 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester City het zaterdag 25 november 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Liverpool (1-1)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Erling Haaland , waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam na 80 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Trent Alexander-Arnold, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Manchester City - Liverpool 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Manchester City Doelpunt Erling Haaland  met assist van Nathan Aké Manchester City 1-0
54' Wissel Liverpool Wissel Ryan Gravenberch voor Curtis Jones Liverpool
54' Wissel Liverpool Wissel Luis Díaz voor Diogo Jota Liverpool
73' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Dominik Szoboszlai  Liverpool
75' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Darwin Núñez Liverpool
80' Doelpunt Liverpool Doelpunt Trent Alexander-Arnold met assist van Mohamed Salah Liverpool 1-1
85' Wissel Liverpool Wissel Wataru Endo  voor Alexis Mac Allister Liverpool
85' Wissel Liverpool Wissel Harvey Elliott voor Darwin Núñez Liverpool
86' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Joël Matip Liverpool
89' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Bernardo Silva Manchester City
93' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Wataru Endo  Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Liverpool
Opstellingen Manchester City - Liverpool
De opstellingen van Manchester City en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 3-2-4-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Liverpool

Manchester City en Liverpool treffen elkaar in de 13e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Liverpool in de Premier League vond plaats op 1 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 14 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Manchester City. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Manchester City 9
Winst Liverpool 14
Gelijkspel 13
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.