Nabeschouwing Manchester United - Chelsea (2-1) || Premier League 2023/2024

Woensdag 6 december 2023 - 21:15 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester United het woensdag 6 december 2023 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Chelsea (2-1)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 2-1 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 9e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Bruno Fernandes van Manchester United via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 19 minuten was het Scott McTominay die Manchester United op een 1-0 voorsprong zette. Na de openingsgoal kwam Chelsea in de 45e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Cole Palmer.

In de 69e minuut was het Manchester United dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Scott McTominay, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Kavanagh, waardoor Manchester United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Manchester United - Chelsea 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Antony Manchester United
9' Penalty gemist Manchester United Penalty gemist Bruno Fernandes Bruno Fernandes Manchester United
14' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Luke Shaw Manchester United
19' Doelpunt Manchester United Doelpunt Scott McTominay Manchester United 1-0
22' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Alejandro Garnacho Manchester United
45' Doelpunt Chelsea Doelpunt Cole Palmer met assist van Mykhaylo Mudryk Chelsea 1-1
46' Wissel Chelsea Wissel Reece James voor Marc Cucurella Chelsea
46' Wissel Manchester United Wissel Sergio Reguilón voor Victor Lindelöf  Manchester United
69' Doelpunt Manchester United Doelpunt Scott McTominay met assist van Alejandro Garnacho Manchester United 2-1
77' Wissel Chelsea Wissel Armando Broja voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
82' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Diogo Dalot Manchester United
84' Wissel Manchester United Wissel Marcus Rashford  voor Rasmus Højlund Manchester United
92' Wissel Manchester United Wissel Jonny Evans voor Alejandro Garnacho Manchester United
94' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Sergio Reguilón Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Chelsea
Opstellingen Manchester United - Chelsea
De opstellingen van Manchester United en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester United - Chelsea

Manchester United en Chelsea treffen elkaar in de 15e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Chelsea in de Premier League vond plaats op 25 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Chelsea slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 11
Winst Chelsea 10
Gelijkspel 15
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 7e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 10e plaats.