Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Chelsea (1-4) || Premier League 2023/2024

Maandag 6 november 2023 - 21:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Tottenham Hotspur het maandag 6 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Tottenham Hotspur Stadium in London.

Via de Tottenham Hotspur - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Chelsea (1-4)

Het Premier League duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 1-4 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Dejan Kulusevski, waarmee Tottenham Hotspur met 1-0 de leiding nam. In de 33e minuut moest Cristian Romero van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Michael Oliver een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Tottenham Hotspur verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Chelsea vervolgens op 1-1. Het was Cole Palmer die vanaf 11 meter wist te scoren in de 35e minuut.

In de 55e minuut moest Tottenham Hotspur verder met een man minder, nadat Destiny Udogie een tweede gele kaart kreeg. In de 75e was het Chelsea dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Nicolas Jackson. In de 94e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was Nicolas Jackson van Chelsea die daarmee de stand op 1-3 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Chelsea.

LIVE Tottenham Hotspur - Chelsea 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Dejan Kulusevski met assist van Pape Matar Sarr Tottenham Hotspur 1-0
18' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Destiny Udogie Tottenham Hotspur
23' VAR: Afgekeurd doelpunt Raheem Sterling Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Raheem Sterling Chelsea
28' VAR: Afgekeurd doelpunt Moisés Caicedo Afgekeurd doelpunt vanwege hands Moisés Caicedo Chelsea
33' Rode kaart Tottenham Hotspur Rode kaart voor Cristian Romero Tottenham Hotspur
34' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Eric Dier voor Brennan Johnson Tottenham Hotspur
35' Penalty Chelsea Penalty Cole Palmer Chelsea 1-1
41' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Angelos Postecoglou Tottenham Hotspur
55' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Nicolas Jackson Chelsea
55' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Pape Matar Sarr Tottenham Hotspur
55' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Levi Colwill Chelsea
46' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Pierre-Emile Højbjerg voor Micky van de Ven Tottenham Hotspur
46' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Emerson Royal voor James Maddison Tottenham Hotspur
46' Wissel Chelsea Wissel Marc Cucurella voor Levi Colwill Chelsea
55' Tweede gele kaart Tottenham Hotspur Tweede gele kaart voor Destiny Udogie Tottenham Hotspur
58' Wissel Chelsea Wissel Mykhaylo Mudryk voor Enzo Fernández Chelsea
61' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Rodrigo Bentancur  voor Pape Matar Sarr Tottenham Hotspur
61' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Oliver Skipp voor Dejan Kulusevski Tottenham Hotspur
75' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Raheem Sterling Chelsea 1-2
77' Wissel Chelsea Wissel Malo Gusto voor Reece James Chelsea
79' VAR: Afgekeurd doelpunt Eric Dier Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Eric Dier Tottenham Hotspur
86' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Malo Gusto Chelsea
89' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
97' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Cole Palmer Chelsea 1-4
94' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Conor Gallagher Chelsea 1-3
91' Wissel Chelsea Wissel Lesley Ugochukwu voor Raheem Sterling Chelsea
94' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Lesley Ugochukwu Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Tottenham Hotspur - Chelsea
Opstellingen Tottenham Hotspur - Chelsea
De opstellingen van Tottenham Hotspur en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tottenham Hotspur gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Chelsea

Tottenham Hotspur en Chelsea treffen elkaar in de 11e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Chelsea in de Premier League vond plaats op 26 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tottenham Hotspur. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 17 keer wist de ploeg van Tottenham Hotspur te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Tottenham Hotspur. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Tottenham Hotspur 8
Winst Chelsea 17
Gelijkspel 11
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tottenham Hotspur op een 2e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 13e plaats.