Nabeschouwing West Ham United - AFC Bournemouth (1-1) || Premier League 2023/2024

Donderdag 1 februari 2024 - 20:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt West Ham United het donderdag 1 februari 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen AFC Bournemouth. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - AFC Bournemouth live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - AFC Bournemouth (1-1)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen West Ham United en AFC Bournemouth geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AFC Bournemouth kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Dominic Solanke. Een benutte penalty van James Ward-Prowse in de 61e minuut zorgde er even later voor dat West Ham United weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE West Ham United - AFC Bournemouth 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - AFC Bournemouth teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt Dominic Solanke AFC Bournemouth 0-1
4' Dominic Solanke AFC Bournemouth
59' Mohammed Kudus  West Ham United
61' Penalty West Ham United Penalty James Ward-Prowse West Ham United 1-1
67' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor Ryan Christie AFC Bournemouth
68' Wissel West Ham United Wissel Danny Ings voor Kalvin Phillips West Ham United
68' Wissel AFC Bournemouth Wissel Justin Kluivert voor Alex Scott AFC Bournemouth
68' Wissel AFC Bournemouth Wissel Luis Sinisterra voor Antoine Semenyo  AFC Bournemouth
70' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor Jarrod Bowen West Ham United
78' Wissel AFC Bournemouth Wissel Milos Kerkez voor Lloyd Kelly AFC Bournemouth
83' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor Lewis Cook AFC Bournemouth
96' Wissel West Ham United Wissel Maxwel Cornet voor Mohammed Kudus  West Ham United
91' Wissel AFC Bournemouth Wissel Romain Faivre voor Marcus Tavernier AFC Bournemouth
97' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor Romain Faivre AFC Bournemouth
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - AFC Bournemouth
Opstellingen West Ham United - AFC Bournemouth
De opstellingen van West Ham United en AFC Bournemouth zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en AFC Bournemouth zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing West Ham United - AFC Bournemouth

West Ham United en AFC Bournemouth treffen elkaar in de 22e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Ham United en AFC Bournemouth in de Premier League vond plaats op 12 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is West Ham United favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl AFC Bournemouth slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst West Ham United 5
Winst AFC Bournemouth 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Ham United op een 6e positie staat, terwijl we AFC Bournemouth terugvinden op de 13e plaats.