Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester United (3-4) || Premier League 2023/2024

Donderdag 1 februari 2024 - 21:15 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Wolverhampton Wanderers het donderdag 1 februari 2024 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Molineux Stadium in Wolverhampton.

Via de Wolverhampton Wanderers - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester United (3-4)

Het Premier League duel tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 3-4 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Manchester United kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Marcus Rashford . Manchester United vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rasmus Højlund op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Wolverhampton Wanderers vervolgens op 1-2. Het was Pablo Sarabia die vanaf 11 meter wist te scoren in de 71e minuut.

Na 75 minuten werd de voorsprong voor Manchester United vergroot nadat Scott McTominay de 1-3 wist te scoren. In de 85e minuut kwam Wolverhampton Wanderers weer dichterbij, nadat Max Kilman de stand terug wist te brengen naar 2-3. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 95e minuut was het Pedro Neto die Wolverhampton Wanderers toch nog op gelijke hoogte bracht, nadat deze in blessuretijd 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Manchester United dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Kobbie Mainoo de gevierde man die de 3-4 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Manchester United.

LIVE Wolverhampton Wanderers - Manchester United 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolverhampton Wanderers - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Casemiro Manchester United
5' Doelpunt Manchester United Doelpunt Marcus Rashford  met assist van Rasmus Højlund Manchester United 0-1
22' Doelpunt Manchester United Doelpunt Rasmus Højlund met assist van Luke Shaw Manchester United 0-2
47' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Craig Dawson Wolverhampton Wanderers
48' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Lisandro Martínez Manchester United
54' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Rayan Aït-Nouri voor Matt Doherty Wolverhampton Wanderers
63' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Pablo Sarabia voor Jean-Ricner Bellegarde Wolverhampton Wanderers
71' Penalty Wolverhampton Wanderers Penalty Pablo Sarabia Wolverhampton Wanderers 1-2
73' Wissel Manchester United Wissel Scott McTominay voor Casemiro Manchester United
73' Wissel Manchester United Wissel Antony voor Marcus Rashford  Manchester United
75' Doelpunt Manchester United Doelpunt Scott McTominay met assist van Bruno Fernandes Manchester United 1-3
78' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor André Onana Manchester United
82' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Nathan Fraser voor Toti Wolverhampton Wanderers
82' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel João Gomes voor Tommy Doyle Wolverhampton Wanderers
85' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Max Kilman met assist van Craig Dawson Wolverhampton Wanderers 2-3
86' Wissel Manchester United Wissel Omari Forson voor Rasmus Højlund Manchester United
86' Wissel Manchester United Wissel Harry Maguire voor Lisandro Martínez Manchester United
89' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Matheus Cunha Wolverhampton Wanderers
92' Wissel Manchester United Wissel Jonny Evans voor Alejandro Garnacho Manchester United
95' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Pedro Neto met assist van Matheus Cunha Wolverhampton Wanderers 3-3
97' Doelpunt Manchester United Doelpunt Kobbie Mainoo met assist van Omari Forson Manchester United 3-4
98' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Alejandro Garnacho Manchester United
100' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Luke Shaw Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Wolverhampton Wanderers - Manchester United
Opstellingen Wolverhampton Wanderers - Manchester United
De opstellingen van Wolverhampton Wanderers en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolverhampton Wanderers gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gary O'Neil
Voorbeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester United

Wolverhampton Wanderers en Manchester United treffen elkaar in de 22e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester United in de Premier League vond plaats op 14 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 11 keer wist de ploeg van Wolverhampton Wanderers te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Wolverhampton Wanderers. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wolverhampton Wanderers 3
Winst Manchester United 11
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolverhampton Wanderers op een 11e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 9e plaats.