Nabeschouwing Boavista - Santa Clara (2-1) || Primeira Liga 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Boavista het zondag 14 augustus 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Santa Clara. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Santa Clara live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Santa Clara (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Santa Clara is onder leiding van scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro geëindigd in een 2-1 overwinning voor Boavista. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Rildo, waarmee Santa Clara met 0-1 de leiding nam. In de 51e minuut kreeg Bruno Almeida van Santa Clara voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Santa Clara de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Y. Njie namens Boavista in de 62e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 66e minuut was het Boavista dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Martim Tavares, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 92e minuut moest Santa Clara verder met een man minder, nadat C. Tassano een tweede gele kaart kreeg. Na 93 minuten was het Y. Njie van Boavista de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 1-1 bleef.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro, waardoor Boavista dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Boavista - Santa Clara 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Santa Clara teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Bruno Almeida Santa Clara
28' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Victor Bobsin Santa Clara
34' Doelpunt Santa Clara Doelpunt Rildo met assist van Paulo Henrique Santa Clara 0-1
40' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor C. Tassano Santa Clara
47' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Filipe Ferreira Boavista
51' Tweede gele kaart Santa Clara Tweede gele kaart voor Bruno Almeida Santa Clara
57' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Anderson Carvalho Santa Clara
57' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Rildo Santa Clara
62' Doelpunt Boavista Doelpunt Y. Njie met assist van Y. Hamache Boavista 1-1
63' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Y. Njie Boavista
64' Wissel Boavista Wissel Martim Tavares voor Filipe Ferreira Boavista
65' Wissel Santa Clara Wissel Gabriel Silva voor K. Tagawa Santa Clara
65' Wissel Santa Clara Wissel Xavi Quintillà voor Anderson Carvalho Santa Clara
65' Wissel Santa Clara Wissel Adriano voor Rildo Santa Clara
66' Doelpunt Boavista Doelpunt Martim Tavares met assist van Pedro Malheiro Boavista 2-1
79' Wissel Santa Clara Wissel Andrézinho voor P. Sagna Santa Clara
79' Wissel Santa Clara Wissel Rodrigo Valente voor Victor Bobsin Santa Clara
91' Wissel Boavista Wissel Tiago Morais voor Luís Santos Boavista
91' Wissel Boavista Wissel Julio Dabo voor K. Gorré Boavista
92' Tweede gele kaart Santa Clara Tweede gele kaart voor C. Tassano Santa Clara
93' Penalty gemist Boavista Penalty gemist Y. Njie Boavista
97' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Rafael Bracali Boavista
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Santa Clara
Opstellingen Boavista - Santa Clara
De opstellingen van Boavista en Santa Clara zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Santa Clara zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Santa Clara

Boavista en Santa Clara treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Santa Clara in de Primeira Liga vond plaats op 1 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Santa Clara. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Boavista favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Santa Clara slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Boavista 4
Winst Santa Clara 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 6e positie staat, terwijl we Santa Clara terugvinden op de 10e plaats.