Nabeschouwing Estoril - Rio Ave (2-2) || Primeira Liga 2022/2023

Vrijdag 19 augustus 2022 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Estoril het vrijdag 19 augustus 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Rio Ave. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio António Coimbra da Mota in Estoril.

Via de Estoril - Rio Ave live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Estoril - Rio Ave (2-2)

De Primeira Liga 2022/2023 wedstrijd tussen Estoril en Rio Ave geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door R. Martins, waarmee Estoril met 1-0 de leiding nam. Rio Ave kwam in de 61e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Costinha, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette Aziz zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Rio Ave de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Gouveia de 2-2 maakte voor Estoril. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen. In de 95e minuut werd J. Ferreira van Rio Ave met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Estoril met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Estoril - Rio Ave 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Estoril - Rio Ave teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Estoril Doelpunt R. Martins Estoril 1-0
10' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor R. Pantalon Rio Ave
14' Gele kaart Estoril Gele kaart voor T. Gouveia Estoril
22' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor P. Amaral Rio Ave
46' Wissel Rio Ave Wissel A. Oudrhiri voor V. Gomes Rio Ave
58' Wissel Estoril Wissel G. Tavares voor Arthur Estoril
61' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Costinha met assist van P. Amaral Rio Ave 1-1
62' Wissel Rio Ave Wissel V. Paulo voor P. Amaral Rio Ave
66' Gele kaart Estoril Gele kaart voor G. Tavares Estoril
73' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Aziz met assist van Joca Rio Ave 1-2
76' Wissel Rio Ave Wissel J. Ferreira voor Costinha Rio Ave
76' Wissel Rio Ave Wissel L. Ruiz voor Aziz Rio Ave
77' Wissel Estoril Wissel M. Ndiaye voor S. J. Lea Estoril
77' Wissel Estoril Wissel Joao Carlos voor R. Martins Estoril
80' Doelpunt Estoril Doelpunt T. Gouveia met assist van L. Rosier Estoril 2-2
83' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor V. Paulo Rio Ave
87' Wissel Rio Ave Wissel Ukra voor Joca Rio Ave
89' Wissel Estoril Wissel S. Andrade voor T. Gouveia Estoril
89' Wissel Estoril Wissel T. Araujo voor F. Geraldes Estoril
92' Gele kaart Estoril Gele kaart voor M. Ndiaye Estoril
94' Gele kaart Estoril Gele kaart voor B. Vital Estoril
95' Rode kaart Rio Ave Rode kaart voor J. Ferreira Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Estoril - Rio Ave
Opstellingen Estoril - Rio Ave
De opstellingen van Estoril en Rio Ave zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Estoril gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rio Ave zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Estoril - Rio Ave

Estoril en Rio Ave treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Estoril en Rio Ave in de Primeira Liga vond plaats op 30 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rio Ave. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Rio Ave favoriet. 7 keer wist de ploeg van Estoril te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Estoril. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Estoril 4
Winst Rio Ave 7
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Estoril op een 8e positie staat, terwijl we Rio Ave terugvinden op de 16e plaats.