Nabeschouwing Sporting Braga - Sporting CP (3-3) || Primeira Liga 2022/2023

Zondag 7 augustus 2022 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Sporting Braga het zondag 7 augustus 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Sporting CP (3-3)

De Primeira Liga 2022/2023 wedstrijd tussen Sporting Braga en Sporting CP geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Pote, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Sporting Braga kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Banza, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 18e minuut zette Nuno Santos zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sporting CP de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Niakaté de 2-2 maakte voor Sporting Braga. Sporting CP leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 83 minuten op voorsprong na een goal van M. Edwards: 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Sporting Braga. In de 88e minuut was het Abel Ruiz die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fábio José Costa Veríssimo bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Sporting Braga - Sporting CP 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pote met assist van Pedro Porro Sporting CP 0-1
14' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt S. Banza met assist van Ricardo Horta Sporting Braga 1-1
18' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Nuno Santos met assist van Matheus Nunes Sporting CP 1-2
22' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor S. Niakaté Sporting Braga
24' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Ali Musrati Sporting Braga
44' Wissel Sporting Braga Wissel Fabiano voor Víctor Gómez Sporting Braga
46' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt S. Niakaté met assist van Nuno Sequeira Sporting Braga 2-2
46' Wissel Sporting Braga Wissel Rodrigo Gomes voor Iuri Medeiros Sporting Braga
60' Wissel Sporting CP Wissel M. Edwards voor Nuno Santos Sporting CP
60' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor H. Morita Sporting CP
60' Wissel Sporting CP Wissel J. St. Juste voor Paulinho Sporting CP
67' Wissel Sporting Braga Wissel Castro voor André Horta Sporting Braga
68' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Matheus Nunes Sporting CP
74' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Pote Sporting CP
78' Wissel Sporting CP Wissel Rochinha voor Pedro Porro Sporting CP
83' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Edwards met assist van Rochinha Sporting CP 2-3
84' Wissel Sporting Braga Wissel Álvaro Djaló voor S. Niakaté Sporting Braga
85' Wissel Sporting Braga Wissel Abel Ruiz voor S. Banza Sporting Braga
85' Wissel Sporting CP Wissel Ricardo Esgaio voor Trincão Sporting CP
88' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Abel Ruiz met assist van Álvaro Djaló Sporting Braga 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Sporting CP
Opstellingen Sporting Braga - Sporting CP
De opstellingen van Sporting Braga en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Braga gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Braga - Sporting CP

Sporting Braga en Sporting CP treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Primeira Liga seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Braga en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 22 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Braga. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 21 keer wist de ploeg van Sporting Braga te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Sporting Braga. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.