Nabeschouwing Dundee - Hamilton Academical (1-0) || Schotse Premiership 2017/2018

Zaterdag 5 mei 2018 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2017/2018 neemt Dundee het zaterdag 5 mei 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Hamilton Academical. De wedstrijd wordt gespeeld in Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Hamilton Academical live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Hamilton Academical (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Hamilton Academical is onder leiding van scheidsrechter Steven McLean geëindigd in een 1-0 overwinning voor Dundee. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door K. Holt, waarmee Dundee met 1-0 de leiding nam. Hamilton Academical kreeg via D. Imrie in de 86e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Steven McLean de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Dundee.

LIVE Dundee - Hamilton Academical 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Hamilton Academical teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Dundee Doelpunt K. Holt Dundee 1-0
31' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor K. van der Weg Hamilton Academical
36' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor S. Want Hamilton Academical
38' Gele kaart Dundee Gele kaart voor S. Murray Dundee
46' Wissel Dundee Wissel L. Spence voor M. OHara Dundee
46' Wissel Hamilton Academical Wissel R. Fulton voor G. Woods Hamilton Academical
55' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor R. Jenkins Hamilton Academical
56' Gele kaart Dundee Gele kaart voor R. Deacon Dundee
61' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor D. Redmond Hamilton Academical
67' Wissel Hamilton Academical Wissel A. R. Rojano voor D. Redmond Hamilton Academical
74' Wissel Dundee Wissel D. Jefferies voor R. Deacon Dundee
78' Wissel Hamilton Academical Wissel S. McMann voor R. Bingham Hamilton Academical
86' Penalty gemist Hamilton Academical Penalty gemist D. Imrie Hamilton Academical
90' Wissel Dundee Wissel C. Scott voor C. Wighton Dundee
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Hamilton Academical
Opstellingen Dundee - Hamilton Academical

Voorbeschouwing Dundee - Hamilton Academical

Dundee en Hamilton Academical treffen elkaar in de 3e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Steven McLean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee en Hamilton Academical in de Schotse Premiership vond plaats op 27 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dundee. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Hamilton Academical favoriet. 7 keer wist de ploeg van Dundee te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Dundee. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dundee 4
Winst Hamilton Academical 7
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee op een 10e positie staat, terwijl we Hamilton Academical terugvinden op de 9e plaats.