Nabeschouwing Dundee - Hibernian (2-4) || Schotse Premiership 2018/2019

Vrijdag 22 februari 2019 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Dundee het vrijdag 22 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Hibernian (2-4)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 2-4 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door F. Kamberi, waarmee Hibernian met 0-1 de leiding nam. Dundee kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. McGowan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut zette M. McNulty zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Hibernian de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de voorsprong voor Hibernian vergroot nadat M. McNulty de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 66e minuut nadat S. Mallan namens Hibernian de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 79e minuut en kwam op naam te staan van Dundee speler M. Woods, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Beaton en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Hibernian.

LIVE Dundee - Hibernian 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Hibernian Doelpunt F. Kamberi met assist van M. McNulty Hibernian 0-1
35' Doelpunt Dundee Doelpunt P. McGowan met assist van S. Wright Dundee 1-1
39' Doelpunt Hibernian Doelpunt M. McNulty met assist van D. Horgan Hibernian 1-2
48' Gele kaart Dundee Gele kaart voor R. McGowan Dundee
51' Gele kaart Dundee Gele kaart voor C. Curran Dundee
56' Wissel Dundee Wissel K. Miller voor C. Curran Dundee
57' Gele kaart Dundee Gele kaart voor M. Woods Dundee
62' Wissel Hibernian Wissel S. Omeonga voor D. Horgan Hibernian
63' Doelpunt Hibernian Doelpunt M. McNulty Hibernian 1-3
64' Wissel Hibernian Wissel O. Shaw voor M. McNulty Hibernian
65' Wissel Dundee Wissel E. Robson voor A. Dales Dundee
65' Wissel Dundee Wissel J. OSullivan voor P. McGowan Dundee
66' Doelpunt Hibernian Doelpunt S. Mallan Hibernian 1-4
79' Doelpunt Dundee Doelpunt M. Woods met assist van S. Wright Dundee 2-4
82' Gele kaart Dundee Gele kaart voor E. Robson Dundee
89' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor S. Omeonga Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Hibernian
Opstellingen Dundee - Hibernian
De opstellingen van Dundee en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.