Nabeschouwing Bologna - Juventus (1-4) || Serie A 2020/2021

Zondag 23 mei 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2020/2021 neemt Bologna het zondag 23 mei 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Juventus (1-4)

Het Serie A duel tussen Bologna en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Paolo Valeri geëindigd in een 1-4 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door F. Chiesa, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Juventus vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Morata op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 45e minuut volgde een derde treffer van Juventus, waarmee A. Rabiot zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Juventus geen gas terug, waardoor in de 47e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van A. Morata. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 85e minuut wist R. Orsolini namens Bologna de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paolo Valeri en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Juventus.

LIVE Bologna - Juventus 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Juventus Doelpunt F. Chiesa Juventus 0-1
29' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Morata met assist van P. Dybala Juventus 0-2
37' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Morata Juventus
44' Gele kaart Bologna Gele kaart voor G. Medel Bologna
45' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Rabiot met assist van D. Kulusevski Juventus 0-3
46' Wissel Juventus Wissel L. Bonucci voor M. de Ligt Juventus
47' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Morata met assist van W. Szczesny Juventus 0-4
57' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor A. Skov Olsen Bologna
57' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor E. Vignato Bologna
58' Wissel Juventus Wissel Arthur voor G. Chiellini Juventus
58' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor F. Chiesa Juventus
58' Wissel Bologna Wissel V. Antov voor G. Medel Bologna
66' Gele kaart Juventus Gele kaart voor W. McKennie Juventus
67' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor Danilo Juventus
68' Wissel Bologna Wissel P. Farago voor L. De Silvestri Bologna
68' Wissel Juventus Wissel C. Pinsoglio voor W. Szczesny Juventus
80' Wissel Bologna Wissel A. F. Baldursson voor J. Schouten Bologna
85' Doelpunt Bologna Doelpunt R. Orsolini met assist van R. Palacio Bologna 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Juventus
Opstellingen Bologna - Juventus
De opstellingen van Bologna en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Juventus

Bologna en Juventus treffen elkaar in de 38e speelronde van de Serie A van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Valeri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Juventus in de Serie A vond plaats op 24 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 17 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Bologna. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 1
Winst Juventus 17
Gelijkspel 5
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 12e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 5e plaats.