Nabeschouwing Fiorentina - Lazio (0-4) || Serie A 2022/2023

Maandag 10 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Fiorentina het maandag 10 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Lazio (0-4)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 0-4 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door M. Vecino, waarmee Lazio met 0-1 de leiding nam. Lazio vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Zaccagni op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat Luis Alberto namens Lazio het doel wist te vinden in de 85e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Lazio in de 91e minuut, nadat C. Immobile de 0-4 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Lazio.

LIVE Fiorentina - Lazio 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Lazio Doelpunt M. Vecino met assist van M. Zaccagni Lazio 0-1
24' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
25' Doelpunt Lazio Doelpunt M. Zaccagni met assist van S. Milinkovic-Savic Lazio 0-2
27' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Igor Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel N. Gonzalez voor J. Ikone Fiorentina
58' Wissel Fiorentina Wissel A. Barak voor S. Amrabat Fiorentina
58' Wissel Fiorentina Wissel N. Milenkovic voor Igor Fiorentina
62' Wissel Lazio Wissel Luis Alberto voor M. Antonio Lazio
68' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor R. Mandragora Fiorentina
70' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Dodo Fiorentina
72' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor G. Bonaventura Fiorentina
72' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor C. Kouame Fiorentina
72' Wissel Lazio Wissel E. Hysaj voor A. Marusic Lazio
78' Gele kaart Lazio Gele kaart voor M. Lazzari Lazio
79' Wissel Lazio Wissel M. Cancellieri voor M. Zaccagni Lazio
79' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Felipe Anderson Lazio
85' Doelpunt Lazio Doelpunt Luis Alberto met assist van C. Immobile Lazio 0-3
91' Doelpunt Lazio Doelpunt C. Immobile met assist van S. Milinkovic-Savic Lazio 0-4
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Lazio
Opstellingen Fiorentina - Lazio
De opstellingen van Fiorentina en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Lazio

Fiorentina en Lazio treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Lazio in de Serie A vond plaats op 5 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Lazio favoriet. 19 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Fiorentina. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 10
Winst Lazio 19
Gelijkspel 5
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 13e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 6e plaats.