Nabeschouwing Roma - Atalanta (0-1) || Serie A 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Roma het zondag 18 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Atalanta (0-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 0-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door G. Scalvini, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. In de 57e minuut moest J. Mourinho van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Daniele Chiffi een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Roma verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Atalanta.

LIVE Roma - Atalanta 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Wissel Atalanta Wissel M. Sportiello voor J. Musso Atalanta
23' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Maehle Atalanta
35' Doelpunt Atalanta Doelpunt G. Scalvini met assist van R. Hojlund Atalanta 0-1
46' Wissel Atalanta Wissel C. Okoli voor G. Scalvini Atalanta
46' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor R. Hojlund Atalanta
47' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
55' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor H. Hateboer Atalanta
57' Rode kaart Roma Rode kaart voor J. Mourinho Roma
67' Wissel Roma Wissel A. Belotti voor N. Matic Roma
74' Wissel Atalanta Wissel A. Lookman voor M. Pasalic Atalanta
76' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. Demiral Atalanta
79' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor T. Abraham Roma
80' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. De Roon Atalanta
87' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor T. Koopmeiners Atalanta
87' Wissel Roma Wissel N. Zalewski voor G. Mancini Roma
88' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor Ederson Atalanta
94' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Malinovsky Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Atalanta
Opstellingen Roma - Atalanta
De opstellingen van Roma en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Atalanta

Roma en Atalanta treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Atalanta in de Serie A vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 14
Winst Atalanta 9
Gelijkspel 7
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 6e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 4e plaats.