Nabeschouwing Besiktas - Fenerbahçe (1-3) || Super Lig 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 17:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Besiktas het zaterdag 9 december 2023 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Fenerbahçe. De wedstrijd wordt gespeeld in Beşiktaş Park in Istanbul.

Via de Besiktas - Fenerbahçe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Besiktas - Fenerbahçe (1-3)

Het Super Lig duel tussen Besiktas en Fenerbahçe is onder leiding van scheidsrechter Atilla Karaoğlan geëindigd in een 1-3 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Edin Dzeko, waarmee Fenerbahçe met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Alex Oxlade-Chamberlain in de 24e minuut zorgde er even later voor dat Beşiktaş weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 63e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Dusan Tadic  van Fenerbahçe die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 96 minuten werd de voorsprong voor Fenerbahçe vergroot nadat Sebastian Szymanski de 1-3 wist te scoren. Fenerbahçe kreeg een penalty toegewezen in de 90e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond Sebastian Szymanski die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-3 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Fenerbahçe.

LIVE Besiktas - Fenerbahçe 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Besiktas - Fenerbahçe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Edin Dzeko met assist van Dusan Tadic  Fenerbahçe 0-1
21' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Samet Akaydin  Fenerbahçe
21' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Edin Dzeko Fenerbahçe
22' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor İsmail Kartal Fenerbahçe
23' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Ante Rebić Beşiktaş
23' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Fred Fenerbahçe
24' Penalty Beşiktaş Penalty Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş 1-1
39' Wissel Beşiktaş Wissel Salih Uçan voor Gedson Fernandes Beşiktaş
46' Wissel Beşiktaş Wissel Tayfur Bingöl voor Umut Meraş Beşiktaş
52' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Salih Uçan Beşiktaş
61' Sebastian Szymanski Fenerbahçe
63' Penalty Fenerbahçe Penalty Dusan Tadic  Fenerbahçe 1-2
64' Wissel Beşiktaş Wissel Vincent Aboubakar   voor Ante Rebić Beşiktaş
75' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Mert Günok Beşiktaş
77' Tayfur Bingöl Beşiktaş
78' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Tayfur Bingöl Beşiktaş
80' Wissel Beşiktaş Wissel Rachid Ghezzal voor Jackson Muleka Beşiktaş
80' Wissel Beşiktaş Wissel Bakhtiyor Zaynutdinov  voor Onur Bulut Beşiktaş
82' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor İrfan Can Kahveci Fenerbahçe
84' Wissel Fenerbahçe Wissel Jayden Oosterwolde voor Alexander Djiku Fenerbahçe
84' Wissel Fenerbahçe Wissel Cengiz Ünder voor İrfan Can Kahveci Fenerbahçe
97' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Necip Uysal Beşiktaş
96' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Sebastian Szymanski met assist van İsmail Yüksek Fenerbahçe 1-3
93' Wissel Fenerbahçe Wissel İsmail Yüksek voor Fred Fenerbahçe
98' Mert Müldür Bright Osayi-Samuel  Fenerbahçe
90' Penalty gemist Fenerbahçe Penalty gemist Sebastian Szymanski Fenerbahçe
92' Wissel Fenerbahçe Wissel Dusan Tadic  voor Dusan Tadic  Fenerbahçe
93' Wissel Fenerbahçe Wissel Michy Batshuayi voor Edin Dzeko Fenerbahçe
Video hoogtepunten en samenvatting Besiktas - Fenerbahçe
Opstellingen Besiktas - Fenerbahçe
De opstellingen van Besiktas en Fenerbahçe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Besiktas gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Fenerbahçe zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Besiktas - Fenerbahçe

Besiktas en Fenerbahçe treffen elkaar in de 15e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Atilla Karaoğlan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Besiktas en Fenerbahçe in de Super Lig vond plaats op 2 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Besiktas. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide teams is Fenerbahçe favoriet. 16 keer wist de ploeg van Besiktas te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Besiktas. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Besiktas 8
Winst Fenerbahçe 16
Gelijkspel 14
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Besiktas op een 3e positie staat, terwijl we Fenerbahçe terugvinden op de 2e plaats.