Nabeschouwing Fenerbahçe - Konyaspor (7-1) || Super Lig 2023/2024

Woensdag 10 januari 2024 - 18:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Fenerbahçe het woensdag 10 januari 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Konyaspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Konyaspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Konyaspor (7-1)

Het Super Lig duel tussen Fenerbahçe en Konyaspor is onder leiding van scheidsrechter Kadir Sağlam geëindigd in een 7-1 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. Edin Dzeko maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Fenerbahçe vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Fenerbahçe vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Edin Dzeko op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Fenerbahçe, waarmee Edin Dzeko zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Fenerbahçe geen gas terug, waardoor in de 42e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Mert Müldür. De 5-0 voor Fenerbahçe volgde even later in de 44e minuut nadat Sebastian Szymanski namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 63e minuut was het Michy Batshuayi van Fenerbahçe wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van Fenerbahçe viel in de 83e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van Uğurcan Yazğılı. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Konyaspor. Het was Guilherme Haubert Sityá die in de 90e minuut de stand op 7-1 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kadir Sağlam bij een 7-1 eindstand in het voordeel van Fenerbahçe.

LIVE Fenerbahçe - Konyaspor 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Konyaspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Edin Dzeko Fenerbahçe
11' Penalty Fenerbahçe Penalty Edin Dzeko Fenerbahçe 1-0
32' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Edin Dzeko met assist van İrfan Can Kahveci Fenerbahçe 2-0
40' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Edin Dzeko met assist van Sebastian Szymanski Fenerbahçe 3-0
42' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Mert Müldür met assist van Sebastian Szymanski Fenerbahçe 4-0
44' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Sebastian Szymanski met assist van Joshua King Fenerbahçe 5-0
45' Gele kaart Konyaspor Gele kaart voor Ahmet Oğuz Konyaspor
46' Wissel Fenerbahçe Wissel Michy Batshuayi voor Edin Dzeko Fenerbahçe
46' Wissel Konyaspor Wissel Robert Murić voor Louka Prip Konyaspor
46' Wissel Fenerbahçe Wissel Umut Nayir  voor Sebastian Szymanski Fenerbahçe
46' Wissel Konyaspor Wissel Oğulcan Ülgün voor Kahraman Demirtaş Konyaspor
51' Gele kaart Konyaspor Gele kaart voor Adil Demirbağ Konyaspor
60' Wissel Konyaspor Wissel Niko Rak voor Alexandru Cicâldău Konyaspor
63' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Michy Batshuayi met assist van İrfan Can Kahveci Fenerbahçe 6-0
65' Wissel Fenerbahçe Wissel Cengiz Ünder voor İrfan Can Kahveci Fenerbahçe
66' Wissel Fenerbahçe Wissel Dusan Tadic  voor Joshua King Fenerbahçe
67' Wissel Konyaspor Wissel Steven​ NZonzi voor Adil Demirbağ Konyaspor
71' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Serdar Aziz Fenerbahçe
81' Wissel Fenerbahçe Wissel Bartug Elmaz  voor İsmail Yüksek Fenerbahçe
82' Wissel Konyaspor Wissel Yasir Subaşı voor Marlos Moreno Konyaspor
83' Eigen doelpunt Fenerbahçe Eigen doelpunt Uğurcan Yazğılı Fenerbahçe 7-0
90' Doelpunt Konyaspor Doelpunt Guilherme Haubert Sityá Konyaspor 7-1
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Konyaspor
Opstellingen Fenerbahçe - Konyaspor
De opstellingen van Fenerbahçe en Konyaspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Konyaspor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach İsmail Kartal
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Konyaspor

Fenerbahçe en Konyaspor treffen elkaar in de 16e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kadir Sağlam en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Konyaspor in de Super Lig vond plaats op 25 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fenerbahçe. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Fenerbahçe favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Konyaspor slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fenerbahçe 20
Winst Konyaspor 7
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fenerbahçe op een 1e positie staat, terwijl we Konyaspor terugvinden op de 17e plaats.