Nabeschouwing Galatasaray - Adana Demirspor (3-1) || Super Lig 2023/2024

Vrijdag 8 december 2023 - 18:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Galatasaray het vrijdag 8 december 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Adana Demirspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Rams Global Stadium in Istanbul.

Via de Galatasaray - Adana Demirspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Adana Demirspor (3-1)

Het Super Lig duel tussen Galatasaray en Adana Demirspor is onder leiding van scheidsrechter Abdulkadir Bitigen geëindigd in een 3-1 overwinning voor Galatasaray. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Sacha Boey, waarmee Galatasaray met 1-0 de leiding nam. Galatasaray vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kerem Aktürkoğlu op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Adana Demirspor vervolgens op 2-1. Het was MBaye Niang die vanaf 11 meter wist te scoren in de 49e minuut.

Mauro Icardi zette Galatasaray even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Galatasaray.

LIVE Galatasaray - Adana Demirspor 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Adana Demirspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Sacha Boey met assist van Kerem Aktürkoğlu Galatasaray 1-0
29' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Kerem Aktürkoğlu met assist van Mauro Icardi Galatasaray 2-0
37' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Tetê Galatasaray
49' Penalty Adana Demirspor Penalty MBaye Niang Adana Demirspor 2-1
45' Yusuf Sarı Adana Demirspor
47' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Fernando Muslera Galatasaray
46' Wissel Adana Demirspor Wissel Babajide David Akintola voor Nani Adana Demirspor
65' Wissel Adana Demirspor Wissel Benjamin Stambouli voor Emre Akbaba Adana Demirspor
65' Wissel Galatasaray Wissel Kaan Ayhan voor Kerem Demirbay Galatasaray
65' Wissel Galatasaray Wissel Wilfried Zaha voor Dries Mertens Galatasaray
74' Wissel Adana Demirspor Wissel Édouard Michut voor Younès Belhanda Adana Demirspor
74' Wissel Adana Demirspor Wissel Yusuf Barasi voor MBaye Niang Adana Demirspor
78' Wissel Galatasaray Wissel Cédric Bakambu voor Kerem Aktürkoğlu Galatasaray
79' Wissel Galatasaray Wissel Sérgio Oliveira voor Lucas Torreira Galatasaray
83' Wissel Galatasaray Wissel Halil Dervişoğlu voor Tetê Galatasaray
88' Wissel Adana Demirspor Wissel Dorukhan Toköz voor Jonas Svensson Adana Demirspor
95' Penalty Galatasaray Penalty Mauro Icardi Galatasaray 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Adana Demirspor
Opstellingen Galatasaray - Adana Demirspor
De opstellingen van Galatasaray en Adana Demirspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Adana Demirspor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Patrick Kluivert
Voorbeschouwing Galatasaray - Adana Demirspor

Galatasaray en Adana Demirspor treffen elkaar in de 15e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Adana Demirspor in de Super Lig vond plaats op 1 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Galatasaray. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Galatasaray favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Adana Demirspor slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Galatasaray 2
Winst Adana Demirspor 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Galatasaray op een 2e positie staat, terwijl we Adana Demirspor terugvinden op de 4e plaats.