Nabeschouwing İstanbul Başakşehir - Alanyaspor (3-2) || Super Lig 2023/2024

Zaterdag 13 januari 2024 - 14:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt İstanbul Başakşehir het zaterdag 13 januari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Alanyaspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Başakşehir Fatih Terim Stadyumu in İstanbul.

Via de İstanbul Başakşehir - Alanyaspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing İstanbul Başakşehir - Alanyaspor (3-2)

Het Super Lig duel tussen İstanbul Başakşehir en Alanyaspor is onder leiding van scheidsrechter Arda Kardeşler geëindigd in een 3-2 overwinning voor İstanbul Başakşehir. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Alanyaspor kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Sergio Córdova. İstanbul Başakşehir kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Deniz Türüç, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette Krzysztof Piątek zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee İstanbul Başakşehir de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor İstanbul Başakşehir vergroot nadat João Figueiredo de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Alanyaspor dat in de 61e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Richard de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Arda Kardeşler en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van İstanbul Başakşehir.

LIVE İstanbul Başakşehir - Alanyaspor 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd İstanbul Başakşehir - Alanyaspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Alanyaspor Doelpunt Sergio Córdova Alanyaspor 0-1
17' Gele kaart İstanbul Başakşehir Gele kaart voor João Figueiredo İstanbul Başakşehir
18' VAR: Afgekeurd doelpunt Furkan Bayir Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Furkan Bayir Alanyaspor
18' Gele kaart Alanyaspor Gele kaart voor Fatih Tekke Alanyaspor
35' Doelpunt İstanbul Başakşehir Doelpunt Deniz Türüç İstanbul Başakşehir 1-1
46' Doelpunt İstanbul Başakşehir Doelpunt Krzysztof Piątek met assist van Deniz Türüç İstanbul Başakşehir 2-1
47' Gele kaart Alanyaspor Gele kaart voor Richard Alanyaspor
58' Doelpunt İstanbul Başakşehir Doelpunt João Figueiredo İstanbul Başakşehir 3-1
60' Wissel Alanyaspor Wissel Yusuf Özdemir voor Carlos Eduardo Alanyaspor
61' Doelpunt Alanyaspor Doelpunt Richard Alanyaspor 3-2
61' Wissel Alanyaspor Wissel Pione Sisto voor Nicolas Janvier Alanyaspor
74' Wissel İstanbul Başakşehir Wissel Emirhan Ilkhan voor Dimitrios Pelkas İstanbul Başakşehir
81' Wissel İstanbul Başakşehir Wissel Onur Ergun voor Berkay Özcan İstanbul Başakşehir
81' Wissel İstanbul Başakşehir Wissel Ömer Ali Şahiner voor Mehdi Abeid İstanbul Başakşehir
91' Wissel İstanbul Başakşehir Wissel Lucas Lima voor Léo Dubois İstanbul Başakşehir
91' Wissel İstanbul Başakşehir Wissel Philippe Keny voor Krzysztof Piątek İstanbul Başakşehir
Video hoogtepunten en samenvatting İstanbul Başakşehir - Alanyaspor
Opstellingen İstanbul Başakşehir - Alanyaspor
De opstellingen van İstanbul Başakşehir en Alanyaspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat İstanbul Başakşehir gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Alanyaspor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Çagdas Atan
Voorbeschouwing İstanbul Başakşehir - Alanyaspor

İstanbul Başakşehir en Alanyaspor treffen elkaar in de 20e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Arda Kardeşler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen İstanbul Başakşehir en Alanyaspor in de Super Lig vond plaats op 14 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Alanyaspor. Op basis van de afgelopen 15 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel İstanbul Başakşehir als Alanyaspor wisten 5 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 5 keer in een gelijkspel.

Winst İstanbul Başakşehir 5
Winst Alanyaspor 5
Gelijkspel 5
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel İstanbul Başakşehir op een 12e positie staat, terwijl we Alanyaspor terugvinden op de 13e plaats.