Nabeschouwing Cercle Brugge - Kortrijk (1-2) || UEFA Europa League Playoffs

Zaterdag 20 april 2019 - 20:00 uur

In de UEFA Europa League Playoffs neemt Cercle Brugge het zaterdag 20 april 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Kortrijk (1-2)

Het UEFA Europa League Playoffs duel tussen Cercle Brugge en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door H. Van der Bruggen, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Cercle Brugge kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Bongiovanni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette H. Van der Bruggen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Lambrechts, waardoor Kortrijk een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Cercle Brugge - Kortrijk
Goals
1
2
Gele kaarten
1
1
Aanvallen
95
127
Gevaarlijke aanvallen
72
90
Corners
4
9
Wissels
2
3
LIVE Cercle Brugge - Kortrijk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
42' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor E. Rolland Kortrijk
54' Doelpunt Kortrijk Doelpunt H. Van der Bruggen Kortrijk 0-1
55' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt A. Bongiovanni Cercle Brugge 1-1
64' Wissel Kortrijk Wissel A. Koita voor J. Stojanović Kortrijk
64' Wissel Cercle Brugge Wissel N. Alioui voor G. Tormin Cercle Brugge
71' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor B. Lambot Cercle Brugge
72' Wissel Kortrijk Wissel C. Charisis voor E. Rolland Kortrijk
76' Doelpunt Kortrijk Doelpunt H. Van der Bruggen met assist van T. Chevalier Kortrijk 1-2
83' Wissel Cercle Brugge Wissel D. De Belder voor I. Marega Cercle Brugge
85' Wissel Kortrijk Wissel A. Batsula voor T. Chevalier Kortrijk
Opstellingen Cercle Brugge - Kortrijk
De opstellingen van Cercle Brugge en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Laurent Guyot
Basiselftal Cercle Brugge
# Speler Pos.
1 Paul Nardi K
8 Lloyd Palun V
23 Issa Marega V
24 Naomichi Ueda V
19 Benjamin Edouardo Lambot V
17 Yoann Etienne V
27 Adrien Bongiovanni M
10 Xavier Mercier M
6 Serge Gakpé A
9 Gianni Bruno A
11 Guevin Tormin A
Wissels Cercle Brugge
# Speler Pos.
16 Miguel Van Damme K
6 V
4 Jérémy Taravel V
28 Benjamin Delacourt V
31 Robbe Decostere V
32 Charles Vanhoutte M
12 Dylan De Belder A
18 Nabil Alioui A
Voorbeschouwing Cercle Brugge - Kortrijk

Cercle Brugge en Kortrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de UEFA Europa League Playoffs. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Cercle Brugge en Kortrijk elkaar treffen in de UEFA Europa League Playoffs.

Resultaat Aantal
Winst Cercle Brugge 0
Winst Kortrijk 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 3e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Cercle Brugge - Kortrijk Opstelling Cercle Brugge Opstelling Kortrijk Live Cercle Brugge - Kortrijk Live Cercle Brugge - Kortrijk kijken Cercle Brugge - Kortrijk kijken Live Cercle Brugge - Kortrijk stream Cercle Brugge - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Cercle Brugge - Kortrijk Uitslag Cercle Brugge - Kortrijk Statistieken Cercle Brugge - Kortrijk UEFA Europa League Playoffs 2018/2019 Cercle Brugge - Kortrijk wedden Cercle Brugge - Kortrijk gokken Cercle Brugge - Kortrijk Unibet