Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Hoffenheim (0-3) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 20 augustus 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hoffenheim. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Hoffenheim live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Hoffenheim (0-3)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Hoffenheim is onder leiding van scheidsrechter Tobias Reichel geëindigd in een 0-3 overwinning voor Hoffenheim. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door C. Baumgartner, waarmee TSG Hoffenheim met 0-1 de leiding nam. TSG Hoffenheim vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Kramaric op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut volgde een derde treffer van TSG Hoffenheim, waarmee G. Rutter zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Reichel, waardoor Hoffenheim dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bayer Leverkusen - Hoffenheim 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Hoffenheim teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt C. Baumgartner met assist van G. Promel TSG Hoffenheim 0-1
35' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt A. Kramaric met assist van O. Kabak TSG Hoffenheim 0-2
39' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Skov Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding R. Skov TSG Hoffenheim
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel E. Palacios voor C. Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Demirbay voor A. Hlozek Bayer 04 Leverkusen
56' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
57' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor O. Kabak TSG Hoffenheim
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
69' Wissel TSG Hoffenheim Wissel M. Dabbur voor C. Baumgartner TSG Hoffenheim
70' Wissel TSG Hoffenheim Wissel P. Kaderabek voor R. Skov TSG Hoffenheim
74' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor G. Rutter TSG Hoffenheim
75' Wissel TSG Hoffenheim Wissel S. Rudy voor D. Geiger TSG Hoffenheim
76' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor S. Azmoun Bayer 04 Leverkusen
76' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel M. Bakker voor E. Tapsoba Bayer 04 Leverkusen
78' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt G. Rutter met assist van A. Kramaric TSG Hoffenheim 0-3
83' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor Angelino TSG Hoffenheim
85' Wissel TSG Hoffenheim Wissel J. Bruun Larsen voor A. Kramaric TSG Hoffenheim
85' Wissel TSG Hoffenheim Wissel A. Stiller voor G. Rutter TSG Hoffenheim
86' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor K. Akpoguma TSG Hoffenheim
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Hoffenheim
Opstellingen Bayer Leverkusen - Hoffenheim
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Hoffenheim zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hoffenheim zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach André Breitenreiter
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Hoffenheim

Bayer Leverkusen en Hoffenheim treffen elkaar in de 3e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Reichel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Hoffenheim in de Bundesliga vond plaats op 7 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Hoffenheim slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 16
Winst Hoffenheim 6
Gelijkspel 6
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 18e positie staat, terwijl we Hoffenheim terugvinden op de 8e plaats.