Nabeschouwing Benfica - PSG (1-1) || Champions League 2022/2023

Woensdag 5 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Benfica het woensdag 5 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - PSG (1-1)

De Champions League 2022/2023 wedstrijd tussen Benfica en PSG geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door L. Messi, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Danilo zorgde ervoor dat Benfica op 1-1 kwam te staan in de 41e minuut.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Benfica - PSG 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van Neymar Paris Saint Germain 0-1
41' Eigen doelpunt Benfica Eigen doelpunt Danilo Benfica 1-1
45' Gele kaart Benfica Gele kaart voor E. Fernandez Benfica
66' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Bernat voor N. Mendes Paris Saint Germain
70' Gele kaart Benfica Gele kaart voor G. Ramos Benfica
78' Wissel Benfica Wissel J. Draxler voor G. Ramos Benfica
78' Wissel Benfica Wissel F. Aursnes voor E. Fernandez Benfica
81' Wissel Paris Saint Germain Wissel P. Sarabia voor L. Messi Paris Saint Germain
87' Wissel Paris Saint Germain Wissel F. Ruiz voor Vitinha Paris Saint Germain
91' Wissel Benfica Wissel R. Pinho voor D. Neres Benfica
91' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor F. Ruiz Paris Saint Germain
91' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Neymar Paris Saint Germain
94' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - PSG
Opstellingen Benfica - PSG
De opstellingen van Benfica en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - PSG

Benfica en PSG spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en PSG in de Champions League vond plaats op 10 december 2013 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Benfica als PSG wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Benfica 1
Winst PSG 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.