Nabeschouwing West Bromwich Albion - Aston Villa (1-0) (3-4 na strafschoppen) || Championship 2018/2019

Dinsdag 14 mei 2019 - 21:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt West Bromwich Albion het dinsdag 14 mei 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Aston Villa (1-0) (3-4 na strafschoppen)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een overwinning voor West Bromwich Albion. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek West Bromwich Albion het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-4 gewonnen werd.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door C. Dawson, waarmee West Bromwich Albion met 1-0 de leiding nam. In de 80e minuut kreeg C. Brunt van West Bromwich Albion voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor West Bromwich Albion de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-4 score in het voordeel van West Bromwich Albion, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE West Bromwich Albion - Aston Villa 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor T. Mings Aston Villa
29' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt C. Dawson met assist van M. Holgate West Bromwich Albion 1-0
58' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor S. Johansen West Bromwich Albion
66' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor C. Brunt West Bromwich Albion
71' Wissel West Bromwich Albion Wissel J. Morrison voor S. Johansen West Bromwich Albion
74' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor N. Taylor Aston Villa
75' Wissel Aston Villa Wissel A. Adomah voor A. Green Aston Villa
75' Wissel West Bromwich Albion Wissel R. Harper voor M. Phillips West Bromwich Albion
80' Tweede gele kaart West Bromwich Albion Tweede gele kaart voor C. Brunt West Bromwich Albion
82' Wissel West Bromwich Albion Wissel T. Adarabioyo voor Jacob Murphy West Bromwich Albion
93' Wissel West Bromwich Albion Wissel J. Leko voor J. Rodriguez West Bromwich Albion
97' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor J. Morrison West Bromwich Albion
101' Wissel Aston Villa Wissel J. Kodjia voor A. El Ghazi Aston Villa
114' Wissel Aston Villa Wissel K. Davis voor Ahmed El Mohamady Aston Villa
121' Wissel Aston Villa Wissel M. Jedinak voor A. Tuanzebe Aston Villa
1' Penalty gemist in shootout West Bromwich Albion Penalty gemist in shootout M. Holgate West Bromwich Albion
1' Penalty gescoord in shootout Aston Villa Penalty gescoord in shootout C. Hourihane Aston Villa 0-1
2' Penalty gemist in shootout West Bromwich Albion Penalty gemist in shootout Ahmed Hegazi West Bromwich Albion
2' Penalty gescoord in shootout Aston Villa Penalty gescoord in shootout M. Jedinak Aston Villa 0-2
3' Penalty gescoord in shootout West Bromwich Albion Penalty gescoord in shootout T. Adarabioyo West Bromwich Albion 1-2
3' Penalty gescoord in shootout Aston Villa Penalty gescoord in shootout J. Grealish Aston Villa 1-3
4' Penalty gescoord in shootout West Bromwich Albion Penalty gescoord in shootout K. Gibbs West Bromwich Albion 2-3
4' Penalty gemist in shootout Aston Villa Penalty gemist in shootout A. Adomah Aston Villa
5' Penalty gescoord in shootout West Bromwich Albion Penalty gescoord in shootout J. Morrison West Bromwich Albion 3-3
5' Penalty gescoord in shootout Aston Villa Penalty gescoord in shootout T. Abraham Aston Villa 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Aston Villa
Opstellingen West Bromwich Albion - Aston Villa
De opstellingen van West Bromwich Albion en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.