Nabeschouwing Norwich City - Reading (4-1) || Championship 2020/2021

Zaterdag 1 mei 2021 - 16:00 uur

In de Championship 2020/2021 neemt Norwich City het zaterdag 1 mei 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Reading. De wedstrijd wordt gespeeld in Carrow Road in Norwich.

Via de Norwich City - Reading live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Norwich City - Reading (4-1)

Het Championship duel tussen Norwich City en Reading is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 4-1 overwinning voor Norwich City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door J. Laurent, waarmee Reading met 0-1 de leiding nam. Norwich City kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Dowell, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette K. Dowell zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Norwich City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 78 minuten werd de voorsprong voor Norwich City vergroot nadat X. Quintilla de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 85e minuut wist T. Pukki namens Norwich City de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Oliver Langford en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Norwich City.

LIVE Norwich City - Reading 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Norwich City - Reading teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Reading Doelpunt J. Laurent met assist van M. Olise Reading 0-1
17' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor M. J. Aarons Norwich City
25' Gele kaart Reading Gele kaart voor O. Richards Reading
30' Doelpunt Norwich City Doelpunt K. Dowell Norwich City 1-1
42' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor O. Skipp Norwich City
62' Wissel Reading Wissel Y. Meite voor J. Swift Reading
64' Doelpunt Norwich City Doelpunt K. Dowell met assist van T. Cantwell Norwich City 2-1
68' Wissel Reading Wissel A. Semedo voor D. Tetek Reading
68' Wissel Reading Wissel T. Esteves voor M. Olise Reading
77' Gele kaart Reading Gele kaart voor A. Semedo Reading
78' Doelpunt Norwich City Doelpunt X. Quintilla Norwich City 3-1
82' Wissel Norwich City Wissel A. Tettey voor E. Buendia Norwich City
83' Wissel Norwich City Wissel M. Vrancic voor K. Dowell Norwich City
83' Wissel Reading Wissel M. Camara voor L. Joao Reading
85' Doelpunt Norwich City Doelpunt T. Pukki Norwich City 4-1
86' Wissel Norwich City Wissel O. Hernandez voor T. Cantwell Norwich City
87' Wissel Norwich City Wissel J. Hugill voor X. Quintilla Norwich City
89' Wissel Norwich City Wissel B. Mumba voor M. J. Aarons Norwich City
Video hoogtepunten en samenvatting Norwich City - Reading
Opstellingen Norwich City - Reading
De opstellingen van Norwich City en Reading zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Norwich City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Reading zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Daniel Farke
Coach Veljko Paunovic
Voorbeschouwing Norwich City - Reading

Norwich City en Reading treffen elkaar in de 45e speelronde van de Championship van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Norwich City en Reading in de Championship vond plaats op 16 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Norwich City. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Reading favoriet. 7 keer wist de ploeg van Norwich City te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Norwich City. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Norwich City 6
Winst Reading 7
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Norwich City op een 1e positie staat, terwijl we Reading terugvinden op de 7e plaats.