Nabeschouwing Swansea City - Luton Town (0-2) || Championship 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Swansea City het zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Luton Town. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Luton Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Luton Town (0-2)

Het Championship duel tussen Swansea City en Luton Town is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 0-2 overwinning voor Luton Town. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door A. Campbell, waarmee Luton Town met 0-1 de leiding nam. Luton Town vergrootte in de 72e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Morris op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Luton Town.

LIVE Swansea City - Luton Town 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Luton Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Luton Town Doelpunt A. Campbell Luton Town 0-1
46' Wissel Swansea City Wissel K. Naughton voor N. Wood Swansea City
60' Wissel Luton Town Wissel C. Morris voor E. Adebayo Luton Town
60' Wissel Luton Town Wissel C. Jerome voor A. Muskwe Luton Town
60' Wissel Luton Town Wissel G. Osho voor L. Freeman Luton Town
67' Wissel Swansea City Wissel C. Congreve voor M. Sorinola Swansea City
72' Doelpunt Luton Town Doelpunt C. Morris met assist van C. Jerome Luton Town 0-2
76' Wissel Swansea City Wissel O. Cooper voor J. Allen Swansea City
82' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor M. Obafemi Swansea City
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Luton Town
Opstellingen Swansea City - Luton Town
De opstellingen van Swansea City en Luton Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Luton Town zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Swansea City - Luton Town

Swansea City en Luton Town treffen elkaar in de 5e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Busby en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Swansea City en Luton Town in de Championship vond plaats op 1 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Luton Town. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Swansea City favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Luton Town slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Swansea City 3
Winst Luton Town 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Swansea City op een 15e positie staat, terwijl we Luton Town terugvinden op de 23e plaats.