Nabeschouwing Burnley - Blackpool (3-3) || Championship 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Burnley het zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Blackpool (3-3)

De Championship 2022/2023 wedstrijd tussen Burnley en Blackpool geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 3-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Burnley kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van J. Brownhill. Burnley vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Tella op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut wist Blackpool de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Corbeanu.

Na 33 minuten werd de voorsprong voor Burnley vergroot nadat N. Tella de 3-1 wist te scoren. In de 74e minuut kwam Blackpool weer dichterbij, nadat S. Lavery de stand terug wist te brengen naar 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Blackpool. In de 76e minuut was het J. Yates die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken. Na 84 minuten werd S. Carey van Blackpool met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor Blackpool het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen. In de 85e minuut werd opnieuw een rode kaart getrokken. Dit keer moest I. Maatsen van Burnley vroegtijdig het veld verlaten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Keith Stroud en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Burnley - Blackpool 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Brownhill met assist van J. Rodriguez Burnley 1-0
11' Doelpunt Burnley Doelpunt N. Tella met assist van T. Harwood-Bellis Burnley 2-0
21' Doelpunt Blackpool Doelpunt T. Corbeanu Blackpool 2-1
33' Doelpunt Burnley Doelpunt N. Tella Burnley 3-1
46' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor D. Thompson Blackpool
47' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Cullen Burnley
61' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor C. Connolly Blackpool
62' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor J. Rodriguez Burnley
64' Wissel Blackpool Wissel G. Madine voor T. Corbeanu Blackpool
72' Wissel Burnley Wissel D. Churlinov voor Vitinho Burnley
72' Wissel Burnley Wissel S. Bastien voor N. Tella Burnley
74' Doelpunt Blackpool Doelpunt S. Lavery met assist van J. Gabriel Blackpool 3-2
75' Wissel Blackpool Wissel J. Husband voor D. Thompson Blackpool
75' Wissel Blackpool Wissel C. Hamilton voor S. Lavery Blackpool
75' Wissel Blackpool Wissel S. Carey voor J. Gabriel Blackpool
76' Doelpunt Blackpool Doelpunt J. Yates met assist van K. Dougall Blackpool 3-3
84' Rode kaart Blackpool Rode kaart voor S. Carey Blackpool
85' Rode kaart Burnley Rode kaart voor I. Maatsen Burnley
90' Wissel Blackpool Wissel M. Virtue-Thick voor J. Yates Blackpool
90' Wissel Burnley Wissel M. Benson voor J. Cullen Burnley
95' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor K. Dougall Blackpool
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Blackpool
Opstellingen Burnley - Blackpool
De opstellingen van Burnley en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Blackpool zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.