Nabeschouwing Borussia Dortmund - AZ (2-2) || Vriendschappelijk club 2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 15:00 uur

In de Vriendschappelijk club 2024 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 6 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - AZ (2-2)

De Vriendschappelijk club 2024 wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen met een 2-2 score.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Vangelis Pavlidis, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jens Odgaard op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut wist AZ de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Marcel Sabitzer.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Marco Reus de 2-2 maakte voor Borussia Dortmund. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Borussia Dortmund - AZ 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Vangelis Pavlidis Borussia Dortmund 0-1
31' Wissel AZ Wissel Jayden Addai voor Mayckel Lahdo AZ
31' Wissel AZ Wissel Maxim Dekker voor David Møller Wolfe AZ
36' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Jens Odgaard met assist van Jayden Addai Borussia Dortmund 0-2
42' Wissel Borussia Dortmund Wissel Hendry Blank voor Guillermo Bueno Borussia Dortmund
46' Wissel AZ Wissel Tiago Dantas  voor Dani de Wit AZ
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Samuel Bamba voor Donyell Malen Borussia Dortmund
61' Wissel AZ Wissel Riechedly Bazoer voor Bruno Martins Indi  AZ
61' Wissel AZ Wissel Ruben van Bommel voor Myron van Brederode  AZ
61' Wissel AZ Wissel Wouter Goes  voor Alexandre Penetra AZ
61' Wissel AZ Wissel Kenzo Goudmijn voor Jordy Clasie  AZ
61' Wissel AZ Wissel Dave Kwakman voor Denso Kasius AZ
61' Wissel AZ Wissel Mexx Meerdink  voor Vangelis Pavlidis AZ
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Alexander Meyer voor Gregor Kobel Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Mateu Morey Bauzà voor Thomas Meunier Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Youssoufa Moukoko voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Emre Can Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Antonios Papadopoulos voor Niklas Süle Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ole Pohlmann voor Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marco Reus voor Giovanni Reyna Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marcel Sabitzer voor Julian Brandt Borussia Dortmund
61' Wissel AZ Wissel Ibrahim Sadiq voor Jayden Addai AZ
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Nico Schlotterbeck voor Mats Hummels Borussia Dortmund
61' Wissel AZ Wissel Kees Smit voor Jens Odgaard AZ
63' Doelpunt AZ Doelpunt Marcel Sabitzer met assist van Marco Reus AZ 1-2
80' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Marco Reus met assist van Marcel Sabitzer Borussia Dortmund 2-2
91' Wissel AZ Wissel Gonçalo Esteves voor Dave Kwakman AZ
91' Wissel AZ Wissel Tristan Kuijsten voor Rome Jayden Owusu-Oduro  AZ
91' Wissel AZ Wissel Ernest Poku voor Mexx Meerdink  AZ
91' Wissel AZ Wissel Lewis Schouten  voor Kees Smit AZ
91' Wissel AZ Wissel Mees de Wit  voor Maxim Dekker AZ
105' Wissel Borussia Dortmund Wissel Cole Campbell voor Samuel Bamba Borussia Dortmund
105' Wissel Borussia Dortmund Wissel Kjell-Arik Wätjen voor Mateu Morey Bauzà Borussia Dortmund
105' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paris Brunner voor Youssoufa Moukoko Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - AZ
Opstellingen Borussia Dortmund - AZ
De opstellingen van Borussia Dortmund en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - AZ

Borussia Dortmund en AZ treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk club van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Guzmán Mansilla en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Borussia Dortmund en AZ elkaar treffen in de Vriendschappelijk club.