Nabeschouwing FC Den Bosch - PEC Zwolle (3-4) || Eerste Divisie 2008/2009

Vrijdag 5 december 2008 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2008/2009 neemt FC Den Bosch het vrijdag 5 december 2008 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Via de FC Den Bosch - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - PEC Zwolle (3-4)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en PEC Zwolle is geëindigd in een 3-4 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 2-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 3e minuut dacht PEC Zwolle op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Lim-Duan. Helaas voor PEC Zwolle werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 16e minuut was het PEC Zwolle dat via J. Peters dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 17e minuut moest PEC Zwolle verder met een man minder nadat Eric Botteghin een rode kaart had gekregen. Het lukte FC Den Bosch in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de 18e minuut scoorde FC Den Bosch via S. Seedorf, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 42 minuten spelen wist FC Den Bosch via D. Matusiwa de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 45e minuut scoorde A. van der Haar namens PEC Zwolle. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. Na 45 minuten kon S. Scheimann van FC Den Bosch vertrekken nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart ontving. In de 84e minuut leek D. Huymans te scoren voor PEC Zwolle, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. In de 90e minuut leek S. Aborah te scoren voor FC Den Bosch, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-4 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken FC Den Bosch - PEC Zwolle
3
4
LIVE FC Den Bosch - PEC Zwolle 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Lim-Duan PEC Zwolle
5' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor S. Scheimann FC Den Bosch
16' Eigen doelpunt PEC Zwolle Eigen doelpunt J. Peters PEC Zwolle
17' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor Eric Botteghin PEC Zwolle
18' Penalty FC Den Bosch Penalty S. Seedorf FC Den Bosch
42' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt D. Matusiwa FC Den Bosch
45' Penalty PEC Zwolle Penalty A. van der Haar PEC Zwolle
45' Tweede gele kaart FC Den Bosch Tweede gele kaart voor S. Scheimann FC Den Bosch
52' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Boerrigter voor E. Bakker PEC Zwolle
61' Wissel FC Den Bosch Wissel K. van der Biezen voor D. Matusiwa FC Den Bosch
75' Wissel FC Den Bosch Wissel T. van Weert voor A. El Idrissi FC Den Bosch
78' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Plat voor D. Lim-Duan PEC Zwolle
81' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Vossebelt voor M. Kleizen PEC Zwolle
82' Wissel FC Den Bosch Wissel S. Wijlaars voor J. Peters FC Den Bosch
84' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Huymans PEC Zwolle
93' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt S. Aborah FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - PEC Zwolle
Opstellingen FC Den Bosch - PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Den Bosch - PEC Zwolle

FC Den Bosch en PEC Zwolle treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en PEC Zwolle in de Eerste Divisie vond plaats op 14 maart 2008 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is FC Den Bosch favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.