Nabeschouwing FC Volendam - Telstar (6-2) || Eerste Divisie 2012/2013

Zondag 10 februari 2013 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2012/2013 neemt FC Volendam het zondag 10 februari 2013 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Telstar.

Via de FC Volendam - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - Telstar (6-2)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Volendam en Telstar is geëindigd in een 6-2 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 18e minuut dacht FC Volendam op voorsprong te komen via een doelpunt van R. Mühren. Helaas voor FC Volendam werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 26e minuut was het FC Volendam dat via R. Mühren dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Matusiwa dacht na 34 minuten te scoren voor Telstar, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 60e minuut scoorde FC Volendam via R. Mühren, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 74 minuten spelen wist FC Volendam via J. Tuyp de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 78e minuut scoorde J. Tuyp namens FC Volendam. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 82e minuut leek J. Kulhan te scoren voor Telstar, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 83e minuut leek J. Tuyp te scoren voor FC Volendam, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. Telstar zou de wedstrijd uiteindelijk niet met 11 man eindigen, doordat J. Kulhan in de 85e minuut dankzij een tweede gele kaart voortijdig het veld moest verlaten.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 6-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Volendam - Telstar
6
2
LIVE FC Volendam - Telstar 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt FC Volendam Doelpunt R. Mühren FC Volendam
26' Doelpunt FC Volendam Doelpunt R. Mühren FC Volendam
34' Doelpunt Telstar Doelpunt Matusiwa Telstar
41' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor L. Schwiebbe FC Volendam
45' Gele kaart Telstar Gele kaart voor J. Kulhan Telstar
46' Wissel Telstar Wissel K. van Essen voor D. Rijnink Telstar
60' Doelpunt FC Volendam Doelpunt R. Mühren FC Volendam
65' Wissel Telstar Wissel S. Isoufi voor R. Murphy Telstar
66' Wissel FC Volendam Wissel R. Pistoor voor S. Stevens FC Volendam
74' Doelpunt FC Volendam Doelpunt J. Tuyp FC Volendam
75' Wissel Telstar Wissel D. Zuiverloon voor S. Lettinga Telstar
76' Wissel FC Volendam Wissel L. Tol voor L. Schwiebbe FC Volendam
78' Doelpunt FC Volendam Doelpunt J. Tuyp FC Volendam
82' Doelpunt Telstar Doelpunt J. Kulhan Telstar
83' Doelpunt FC Volendam Doelpunt J. Tuyp FC Volendam
84' Wissel FC Volendam Wissel D. Menzo voor J. Tuyp FC Volendam
85' Tweede gele kaart Telstar Tweede gele kaart voor J. Kulhan Telstar
90' Rode kaart FC Volendam Rode kaart voor D. Menzo FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - Telstar
Opstellingen FC Volendam - Telstar

Voorbeschouwing FC Volendam - Telstar

FC Volendam en Telstar treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2012/2013.

De vorige ontmoeting tussen FC Volendam en Telstar in de Eerste Divisie vond plaats op 30 september 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Volendam. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is FC Volendam favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Telstar slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.