Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Volendam (2-3) || Eerste Divisie 2013/2014

Zaterdag 17 augustus 2013 - 16:30 uur

In de Eerste Divisie 2013/2014 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 17 augustus 2013 om 16:30 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Offermans Joosten stadion (Sittard) in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Volendam (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Fortuna Sittard en FC Volendam is geëindigd in een 2-3 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 9e minuut dacht Fortuna Sittard op voorsprong te komen via een doelpunt van G. Nepomuceno. Helaas voor Fortuna Sittard werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 21e minuut was het FC Volendam dat via S. Laghmouchi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Janssen dacht na 49 minuten te scoren voor Fortuna Sittard, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 67e minuut scoorde FC Volendam via R. Mühren, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 78e minuut werd Y. de Boer van Fortuna Sittard met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Volendam met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 79e minuut scoorde R. Mühren namens FC Volendam. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. Na 83 minuten kon K. Kis van Fortuna Sittard vertrekken nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart ontving.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Fortuna Sittard - FC Volendam
2
3
LIVE Fortuna Sittard - FC Volendam 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt G. Nepomuceno Fortuna Sittard
21' Doelpunt FC Volendam Doelpunt S. Laghmouchi FC Volendam
24' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor J. Briels Fortuna Sittard
25' Wissel Fortuna Sittard Wissel P. Amoah voor P. NKoyi Fortuna Sittard
48' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor D. Menzo FC Volendam
49' Penalty Fortuna Sittard Penalty R. Janssen Fortuna Sittard
50' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor L. Schwiebbe FC Volendam
58' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor K. Wattamaleo FC Volendam
62' Wissel FC Volendam Wissel H. Veerman voor L. Schwiebbe FC Volendam
67' Doelpunt FC Volendam Doelpunt R. Mühren FC Volendam
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel Y. de Boer voor L. Gulpen Fortuna Sittard
78' Rode kaart Fortuna Sittard Rode kaart voor Y. de Boer Fortuna Sittard
79' Penalty FC Volendam Penalty R. Mühren FC Volendam
82' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor K. Kis Fortuna Sittard
83' Tweede gele kaart Fortuna Sittard Tweede gele kaart voor K. Kis Fortuna Sittard
87' Wissel Fortuna Sittard Wissel Z. Zejnilovic voor J. Briels Fortuna Sittard
89' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor R. Mühren FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - FC Volendam
Opstellingen Fortuna Sittard - FC Volendam

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Volendam

Fortuna Sittard en FC Volendam treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2013/2014.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en FC Volendam in de Eerste Divisie vond plaats op 29 maart 2013 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Volendam. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is FC Volendam favoriet. 9 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.