Nabeschouwing Jong Ajax - De Graafschap (5-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Maandag 22 augustus 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong Ajax het maandag 22 augustus 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - De Graafschap (5-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos geëindigd in een 5-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door S. Hansen, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. De Graafschap kwam in de 42e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Neghli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette S. Hansen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 70 minuten werd de voorsprong voor Jong Ajax vergroot nadat G. O. Misehouy de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 73e minuut nadat C. Rasmussen namens Jong Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 80e minuut en kwam op naam te staan van Jong Ajax speler L. Lucca, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martijn Vos en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Jong Ajax.

LIVE Jong Ajax - De Graafschap 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor D. Warmerdam Jong Ajax
9' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt S. Hansen met assist van L. Lucca Jong Ajax 1-0
23' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor X. Schenk De Graafschap
42' Doelpunt De Graafschap Doelpunt C. Neghli met assist van J. Fortes De Graafschap 1-1
44' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt S. Hansen met assist van K. Hlynsson Jong Ajax 2-1
46' Wissel Jong Ajax Wissel G. O. Misehouy voor A. van Axel Dongen Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel O. Aertssen voor K. Fitz-Jim Jong Ajax
62' Wissel De Graafschap Wissel D. Haen voor C. Benschop De Graafschap
62' Wissel De Graafschap Wissel B. Onal voor G. Korte De Graafschap
68' Wissel De Graafschap Wissel M. Kaandorp voor S. de Jong De Graafschap
70' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt G. O. Misehouy met assist van Y. Regeer Jong Ajax 3-1
73' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt C. Rasmussen met assist van S. Hansen Jong Ajax 4-1
79' Wissel De Graafschap Wissel J. Lammers voor X. Schenk De Graafschap
79' Wissel De Graafschap Wissel A. van der Heiden voor D. Gravenberch De Graafschap
80' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt L. Lucca met assist van K. Hlynsson Jong Ajax 5-1
82' Wissel Jong Ajax Wissel M. Milovanovic voor K. Pierie Jong Ajax
82' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor S. Hansen Jong Ajax
90' Wissel Jong Ajax Wissel J. Banel voor L. Lucca Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - De Graafschap
Opstellingen Jong Ajax - De Graafschap
De opstellingen van Jong Ajax en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.