Nabeschouwing Veendam - Excelsior (3-2) || Eerste Divisie 2012/2013

Vrijdag 23 november 2012 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2012/2013 neemt Veendam het vrijdag 23 november 2012 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior.

Via de Veendam - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Veendam - Excelsior (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Veendam en Excelsior is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Veendam. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 5e minuut dacht Veendam op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Overtoom. Helaas voor Veendam werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 51e minuut was het Excelsior dat via M. van Buren dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 52e minuut moest Veendam verder met een man minder nadat M. Apau een rode kaart had gekregen. Het lukte Excelsior in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de 53e minuut scoorde Excelsior via R. Alberg, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 62 minuten spelen wist Veendam via J. Opoku de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 65e minuut scoorde L. Hutten namens Veendam. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Veendam - Excelsior
3
2
LIVE Veendam - Excelsior 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Veendam - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Veendam Doelpunt T. Overtoom Veendam
32' Wissel Excelsior Wissel J. van Deelen voor R. Stolte Excelsior
39' Gele kaart Veendam Gele kaart voor T. Overtoom Veendam
46' Wissel Veendam Wissel J. Santiago voor T. Timmermans Veendam
51' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. van Buren Excelsior
52' Rode kaart Veendam Rode kaart voor M. Apau Veendam
53' Penalty Excelsior Penalty R. Alberg Excelsior
55' Gele kaart Veendam Gele kaart voor A. Cijntje Veendam
61' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor T. Eekman Excelsior
62' Doelpunt Veendam Doelpunt J. Opoku Veendam
63' Wissel Excelsior Wissel R. Janga voor M. van Buren Excelsior
65' Penalty Veendam Penalty L. Hutten Veendam
74' Wissel Veendam Wissel J. Wagenaar voor B. Deul Veendam
77' Wissel Excelsior Wissel N. Soolsma voor M. van Huijgevoort Excelsior
81' Gele kaart Veendam Gele kaart voor J. Santiago Veendam
86' Wissel Veendam Wissel A. Wiegers voor J. Opoku Veendam
Video hoogtepunten en samenvatting Veendam - Excelsior
Opstellingen Veendam - Excelsior

Voorbeschouwing Veendam - Excelsior

Veendam en Excelsior treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2012/2013.

De vorige ontmoeting tussen Veendam en Excelsior in de Eerste Divisie vond plaats op 2 april 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Veendam. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Excelsior favoriet. 4 keer wist de ploeg van Veendam te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Veendam. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.