Nabeschouwing Excelsior - Roda JC (2-2) || Eredivisie Nacompetitie 2021/2022

Dinsdag 10 mei 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2021/2022 neemt Excelsior het dinsdag 10 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Roda JC (2-2)

De Eredivisie Nacompetitie 2021/2022 wedstrijd tussen Excelsior en Roda JC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door K. Goudmijn, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 42e minuut voor dat Excelsior via T. Dallinga op 2-0 kwam te staan. In de 67e minuut wist Roda JC Kerkrade de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Vente.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Marzo de 2-2 maakte voor Roda JC Kerkrade.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Excelsior - Roda JC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Excelsior Doelpunt K. Goudmijn met assist van R. Niemeijer Excelsior 1-0
34' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor N. Vossebelt Roda JC Kerkrade
41' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Werker Roda JC Kerkrade
42' Penalty Excelsior Penalty T. Dallinga Excelsior 2-0
61' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel R. Klaasen voor N. Vossebelt Roda JC Kerkrade
67' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Vente met assist van P. Pflucke Roda JC Kerkrade 2-1
68' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt S. Marzo Roda JC Kerkrade 2-2
79' Wissel Excelsior Wissel J. Baas voor M. Wieffer Excelsior
89' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Mpie voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Roda JC
Opstellingen Excelsior - Roda JC
De opstellingen van Excelsior en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Roda JC zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Marinus Dijkhuizen
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing Excelsior - Roda JC

Excelsior en Roda JC treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie Nacompetitie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Excelsior en Roda JC elkaar treffen in de Eredivisie Nacompetitie.