Nabeschouwing AZ W - ADO Den Haag (2-4) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 14:00 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt AZ W het zondag 5 november 2023 om 14:00 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de AZ W - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ W - ADO Den Haag (2-4)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen AZ W en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Stefan van Westing geëindigd in een 2-4 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Lobke Loonen, waarmee ADO Den Haag W met 0-1 de leiding nam. ADO Den Haag W vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van van Raay M. op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van van Lunteren D. zorgde ervoor dat ADO Den Haag W in de 110e minuut op 0-3 kwam te staan.

Ook na de derde treffer nam ADO Den Haag W geen gas terug, waardoor in de 152e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Nelemans K.. Na 83 minuten wist AZ W eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Desiree van Lunteren bracht het de achterstand terug tot 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 178e minuut en kwam op naam te staan van AZ W speler Spaan F., die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stefan van Westing bij een 2-4 eindstand in het voordeel van ADO Den Haag.

LIVE AZ W - ADO Den Haag 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ W - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt Lobke Loonen met assist van Nikki IJzerman ADO Den Haag W 0-1
37' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Mirte van Bentum AZ W
78' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt van Raay M. ADO Den Haag W 0-2
42' Gele kaart ADO Den Haag W Gele kaart voor Louise van Oosten ADO Den Haag W
46' Wissel AZ W Wissel Isa Dekker voor Veerle van der Most AZ W
46' Wissel AZ W Wissel Bo op de Weegh voor Romaissa Boukakar AZ W
47' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Camie Mol AZ W
110' Eigen doelpunt ADO Den Haag W Eigen doelpunt van Lunteren D. ADO Den Haag W 0-3
63' Wissel AZ W Wissel Manique de Vette voor Mirte van Bentum AZ W
65' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Isa Colin AZ W
152' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt Nelemans K. ADO Den Haag W 0-4
79' Wissel ADO Den Haag W Wissel Vanessa Susanna voor Wiëlle Douma ADO Den Haag W
79' Wissel ADO Den Haag W Wissel Ilham Abali voor Manon van Raay ADO Den Haag W
83' Doelpunt AZ W Doelpunt Desiree van Lunteren met assist van Jolijn Spaan AZ W 1-4
85' Wissel ADO Den Haag W Wissel June Burgers voor Lobke Loonen ADO Den Haag W
85' Wissel ADO Den Haag W Wissel Anne van Egmond voor Kayra Nelemans ADO Den Haag W
85' Wissel ADO Den Haag W Wissel Cato Pijnacker Hordijk voor Bo Vonk ADO Den Haag W
86' Wissel AZ W Wissel Annemiek Kruijthof voor Isa Colin AZ W
86' Wissel AZ W Wissel Yael Mollink voor Camie Mol AZ W
178' Doelpunt AZ W Doelpunt Spaan F. AZ W 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting AZ W - ADO Den Haag
Opstellingen AZ W - ADO Den Haag
De opstellingen van AZ W en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ W - ADO Den Haag

AZ W en ADO Den Haag treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stefan van Westing en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ W en ADO Den Haag elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst AZ W 0
Winst ADO Den Haag 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ W op een 10e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 7e plaats.