Nabeschouwing FC Twente - Ajax (0-3) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 12:15 uurIn de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt FC Twente het zondag 3 maart 2024 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Ajax (0-3)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm geëindigd in een 0-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Romee Leuchter, waarmee Ajax W met 0-1 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nadine Noordam op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee Jonna van de Velde zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lizzy van der Helm, waardoor Ajax dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - Ajax
Balbezit
54%
46%
Schoten totaal
14
10
Schoten op doel
2
5
Aanvallen
65
48
Gevaarlijke aanvallen
39
25
Corners
6
6
LIVE FC Twente - Ajax 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
25' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter met assist van Isa Kardinaal Ajax W 0-1
38' Doelpunt Ajax W Doelpunt Nadine Noordam Ajax W 0-2
46' Wissel FC Twente W Wissel Marit Auée voor Sophie te Brake FC Twente W
63' Wissel FC Twente W Wissel Kayleigh van Dooren voor Ella Peddemors FC Twente W
63' Wissel Ajax W Wissel Lotte Keukelaar voor Bente Jansen Ajax W
63' Wissel Ajax W Wissel Jonna van de Velde voor Lily Isabella Yohannes Ajax W
70' Wissel FC Twente W Wissel Eva Elberink voor Taylor Ziemer FC Twente W
72' Doelpunt Ajax W Doelpunt Jonna van de Velde met assist van Lotte Keukelaar Ajax W 0-3
74' Wissel Ajax W Wissel Isabelle Hoekstra voor Kay-Lee de Sanders Ajax W
84' Wissel FC Twente W Wissel Lieske Carleer voor Liz Rijsbergen FC Twente W
85' Wissel Ajax W Wissel Danique Tolhoek voor Romee Leuchter Ajax W
85' Wissel Ajax W Wissel Quinty Sabajo voor Rosa van Gool Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Ajax
Opstellingen FC Twente - Ajax
De opstellingen van FC Twente en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - Ajax

FC Twente en Ajax treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lizzy van der Helm en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Ajax in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 19 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Ajax slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 9
Winst Ajax 6
Gelijkspel 2
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 1e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Twente - Ajax Opstelling FC Twente Opstelling Ajax Live FC Twente - Ajax Live FC Twente - Ajax kijken FC Twente - Ajax kijken Live FC Twente - Ajax stream FC Twente - Ajax Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - Ajax Uitslag FC Twente - Ajax Statistieken FC Twente - Ajax Eredivisie Vrouwen 2023/2024 FC Twente - Ajax wedden FC Twente - Ajax gokken FC Twente - Ajax Unibet