Nabeschouwing Utrecht W - AZ W (2-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 18 november 2023 - 14:00 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Utrecht W het zaterdag 18 november 2023 om 14:00 uur in eigen huis op tegen AZ W. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de Utrecht W - AZ W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Utrecht W - AZ W (2-2)

De Eredivisie Vrouwen 2023/2024 wedstrijd tussen Utrecht W en AZ W geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AZ W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Floor Spaan. Utrecht W kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Eshly Bakker, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette Femke Prins zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Utrecht W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 64 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Floor Spaan de 2-2 maakte voor AZ W.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Utrecht W - AZ W 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Utrecht W - AZ W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt AZ W Doelpunt Floor Spaan met assist van Isa Dekker AZ W 0-1
46' Wissel AZ W Wissel Bo op de Weegh voor Isa Colin AZ W
50' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Eshly Bakker met assist van Gera op den Kelder Utrecht W 1-1
58' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Femke Prins Utrecht W 2-1
59' Wissel AZ W Wissel Annemiek Kruijthof voor Mirte van Bentum AZ W
59' Wissel AZ W Wissel Veerle van der Most voor Isa Dekker AZ W
64' Doelpunt AZ W Doelpunt Floor Spaan met assist van Desiree van Lunteren AZ W 2-2
67' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Veerle van der Most AZ W
74' Wissel Utrecht W Wissel Elisha Kruize voor Dieke van Straten Utrecht W
74' Wissel Utrecht W Wissel Judith Roosjen voor Eshly Bakker Utrecht W
76' Wissel AZ W Wissel Romaissa Boukakar voor Manique de Vette AZ W
76' Wissel AZ W Wissel Sanne Peereboom voor Jolijn Spaan AZ W
78' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Annemiek Kruijthof AZ W
85' Wissel Utrecht W Wissel Tami Groenendijk voor Femke Prins Utrecht W
89' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Sanne Peereboom AZ W
94' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Maudy Stoop AZ W
Video hoogtepunten en samenvatting Utrecht W - AZ W
Opstellingen Utrecht W - AZ W
De opstellingen van Utrecht W en AZ W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Utrecht W - AZ W

Utrecht W en AZ W treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Julia van Es en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Utrecht W en AZ W elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst Utrecht W 0
Winst AZ W 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Utrecht W op een 4e positie staat, terwijl we AZ W terugvinden op de 11e plaats.