Nabeschouwing Ajax - Feyenoord W (4-0) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 10 februari 2024 - 14:00 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Ajax het zaterdag 10 februari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Feyenoord W. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - Feyenoord W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Feyenoord W (4-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en Feyenoord W is onder leiding van scheidsrechter Marisca Overtoom geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Lily Isabella Yohannes, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 48e minuut voor dat Ajax W via Romee Leuchter op 2-0 kwam te staan. In de 52e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee Tiny Hoekstra zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Ajax W in de 63e minuut, nadat Chasity Grant de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - Feyenoord W 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Feyenoord W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Ajax W Doelpunt Lily Isabella Yohannes met assist van Isa Kardinaal Ajax W 1-0
46' Wissel Feyenoord W Wissel Ella Van Kerkhoven voor N. van der Sluijs Feyenoord W
48' Penalty Ajax W Penalty Romee Leuchter Ajax W 2-0
52' Doelpunt Ajax W Doelpunt Tiny Hoekstra met assist van Lily Isabella Yohannes Ajax W 3-0
57' Gele kaart Feyenoord W Gele kaart voor J. Conijnenberg Feyenoord W
62' Wissel Feyenoord W Wissel R. van de Lavoir voor Z. van de Ven Feyenoord W
62' Wissel Feyenoord W Wissel Dechamaily Lont voor S. Koopman Feyenoord W
63' Doelpunt Ajax W Doelpunt Chasity Grant Ajax W 4-0
64' Wissel Ajax W Wissel Bente Jansen voor Tiny Hoekstra Ajax W
64' Wissel Ajax W Wissel Danique Tolhoek voor Romee Leuchter Ajax W
74' Wissel Ajax W Wissel Jonna van de Velde voor Lily Isabella Yohannes Ajax W
78' Wissel Feyenoord W Wissel Z. Henry voor J. Conijnenberg Feyenoord W
80' Wissel Ajax W Wissel Daliyah de Klonia voor Kay-Lee de Sanders Ajax W
80' Wissel Ajax W Wissel Isabelle Hoekstra voor Chasity Grant Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Feyenoord W
Opstellingen Ajax - Feyenoord W
De opstellingen van Ajax en Feyenoord W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord W

Ajax en Feyenoord W treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marisca Overtoom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord W in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 7 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Feyenoord W slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 3
Winst Feyenoord W 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Feyenoord W terugvinden op de 9e plaats.