Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (3-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 23 maart 2024 - 14:00 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Ajax het zaterdag 23 maart 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (3-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Teun van der Velden geëindigd in een 3-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Romee Leuchter, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Romee Leuchter op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee Romee Leuchter zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 78 minuten deed Sterre Gerdie Kroezen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PEC Zwolle W werd verkleind tot 3-1. In de 90e werkte Sherida Spitse de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Teun van der Velden bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - PEC Zwolle 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter met assist van Milicia Keijzer Ajax W 1-0
23' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter Ajax W 2-0
46' Wissel Ajax W Wissel Soraya Verhoeve voor Daliyah de Klonia Ajax W
46' Wissel Ajax W Wissel Quinty Sabajo voor Nadine Noordam Ajax W
48' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter met assist van Chasity Grant Ajax W 3-0
59' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor Kely Pruim PEC Zwolle W
60' Wissel Ajax W Wissel Lotte Keukelaar voor Chasity Grant Ajax W
60' Wissel PEC Zwolle W Wissel Sophie van Vugt voor Tara te Wierik PEC Zwolle W
70' Wissel PEC Zwolle W Wissel Sterre Gerdie Kroezen voor Naomi Joanna Hilhorst PEC Zwolle W
70' Wissel PEC Zwolle W Wissel Britt Udink voor Zoë Zuidberg PEC Zwolle W
76' Wissel Ajax W Wissel Danique Noordman voor Rosa van Gool Ajax W
76' Wissel Ajax W Wissel Danique Tolhoek voor Romee Leuchter Ajax W
78' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt Sterre Gerdie Kroezen met assist van Kely Pruim PEC Zwolle W 3-1
86' Wissel PEC Zwolle W Wissel Jeva Walk voor Sterre Gerdie Kroezen PEC Zwolle W
90' Eigen doelpunt PEC Zwolle W Eigen doelpunt Sherida Spitse PEC Zwolle W 3-2
91' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor Danique Tolhoek Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - PEC Zwolle
Opstellingen Ajax - PEC Zwolle
De opstellingen van Ajax en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.