Nabeschouwing Ajax - Utrecht W (5-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Ajax het zondag 5 november 2023 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Utrecht W. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - Utrecht W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Utrecht W (5-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en Utrecht W is onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm geëindigd in een 5-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Lily Isabella Yohannes, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Chasity Grant op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut wist Utrecht W de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Eshly Lissa Bakker.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Eshly Lissa Bakker de 2-2 maakte voor Utrecht W. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Ajax W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 53 minuten op voorsprong na een goal van Tiny Hoekstra: 3-2. In de 68e minuut was het Romee Leuchter van Ajax W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Ajax W mocht Chasity Grant in de 92e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lizzy van der Helm bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Utrecht W 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Utrecht W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Ajax W Doelpunt Lily Isabella Yohannes met assist van Romee Leuchter Ajax W 1-0
30' Doelpunt Ajax W Doelpunt Chasity Grant met assist van Romee Leuchter Ajax W 2-0
68' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Eshly Lissa Bakker met assist van Judith Roosjen Utrecht W 2-1
76' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Eshly Lissa Bakker met assist van Amber Visscher Utrecht W 2-2
53' Doelpunt Ajax W Doelpunt Tiny Hoekstra met assist van Romee Leuchter Ajax W 3-2
60' Wissel Ajax W Wissel Lotte Keukelaar voor Tiny Hoekstra Ajax W
67' Wissel Utrecht W Wissel Elisha Kruize voor Lotje Annemarie de Keijzer Utrecht W
68' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter met assist van Chasity Grant Ajax W 4-2
74' Wissel Ajax W Wissel Danique Noordman voor Quinty Sabajo Ajax W
74' Wissel Ajax W Wissel Danique Tolhoek voor Romee Leuchter Ajax W
80' Wissel Utrecht W Wissel Tami Groenendijk voor Judith Roosjen Utrecht W
80' Wissel Utrecht W Wissel Dieke van Straten voor Gera op den Kelder Utrecht W
85' Wissel Ajax W Wissel Soraya Verhoeve voor Ashleigh Weerden Ajax W
85' Wissel Ajax W Wissel Daliyah de Klonia voor Lily Isabella Yohannes Ajax W
88' Wissel Utrecht W Wissel Senne van de Velde voor Nurija van Schoonhoven Utrecht W
92' Doelpunt Ajax W Doelpunt Chasity Grant met assist van Regina van Eijk Ajax W 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Utrecht W
Opstellingen Ajax - Utrecht W
De opstellingen van Ajax en Utrecht W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - Utrecht W

Ajax en Utrecht W treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lizzy van der Helm en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Utrecht W elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst Ajax 0
Winst Utrecht W 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 6e positie staat, terwijl we Utrecht W terugvinden op de 1e plaats.