Nabeschouwing AZ W - Ajax (1-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 26 november 2023 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt AZ W het zondag 26 november 2023 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de AZ W - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ W - Ajax (1-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen AZ W en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Manon Plandsoen geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Daliyah de Klonia, waarmee Ajax W met 0-1 de leiding nam. AZ W kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jolijn Spaan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Lily Isabella Yohannes zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax W de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manon Plandsoen, waardoor Ajax dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AZ W - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ W - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Ajax W Wissel Isabelle Hoekstra voor Sherida Spitse Ajax W
46' Wissel Ajax W Wissel Danique Tolhoek voor Romee Leuchter Ajax W
47' Doelpunt Ajax W Doelpunt Daliyah de Klonia met assist van Danique Noordman Ajax W 0-1
49' Doelpunt AZ W Doelpunt Jolijn Spaan met assist van Manique de Vette AZ W 1-1
56' Doelpunt Ajax W Doelpunt Lily Isabella Yohannes Ajax W 1-2
62' Wissel Ajax W Wissel Rosa van Gool voor Danique Noordman Ajax W
67' Wissel AZ W Wissel Romaissa Boukakar voor Mirte van Bentum AZ W
67' Wissel AZ W Wissel Bo op de Weegh voor Isa Dekker AZ W
74' Wissel Ajax W Wissel Chasity Grant voor Lotte Keukelaar Ajax W
75' Wissel AZ W Wissel Robin Blom voor Ginia Caprino AZ W
75' Wissel AZ W Wissel Veerle van der Most voor Isa Colin AZ W
80' Wissel Ajax W Wissel Milicia Keijzer voor Daliyah de Klonia Ajax W
89' Wissel AZ W Wissel Annemiek Kruijthof voor Jolijn Spaan AZ W
Video hoogtepunten en samenvatting AZ W - Ajax
Opstellingen AZ W - Ajax
De opstellingen van AZ W en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ W - Ajax

AZ W en Ajax treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manon Plandsoen en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ W en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst AZ W 0
Winst Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ W op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 5e plaats.