Nabeschouwing AZ W - Fortuna Sittard W (1-0) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Vrijdag 15 december 2023 - 19:30 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt AZ W het vrijdag 15 december 2023 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard W. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de AZ W - Fortuna Sittard W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ W - Fortuna Sittard W (1-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen AZ W en Fortuna Sittard W is onder leiding van scheidsrechter Steve Oosterkamp geëindigd in een 1-0 overwinning voor AZ W. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door Jolijn Spaan, waarmee AZ W met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Fortuna Sittard W dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor AZ W uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken AZ W - Fortuna Sittard W
Goals
1
0
Balbezit
37%
63%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
10
14
Schoten op doel
4
8
Aanvallen
71
106
Gevaarlijke aanvallen
45
69
Corners
0
10
LIVE AZ W - Fortuna Sittard W 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ W - Fortuna Sittard W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
46' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Chandra Nicole Davidson voor Feli Delacauw Fortuna Sittard W
60' Wissel AZ W Wissel Romaissa Boukakar voor Isa Dekker AZ W
60' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Hanna Huizenga voor Maria Catharina Olafsdottir Gros Fortuna Sittard W
73' Wissel AZ W Wissel Mirte van Bentum voor Bo op de Weegh AZ W
74' Gele kaart Fortuna Sittard W Gele kaart voor Samantha van Diemen Fortuna Sittard W
77' Doelpunt AZ W Doelpunt Jolijn Spaan AZ W 1-0
86' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Jarne Teulings voor Samantha van Diemen Fortuna Sittard W
89' Gele kaart AZ W Gele kaart voor Robin Blom AZ W
Video hoogtepunten en samenvatting AZ W - Fortuna Sittard W
Opstellingen AZ W - Fortuna Sittard W
De opstellingen van AZ W en Fortuna Sittard W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ W - Fortuna Sittard W

AZ W en Fortuna Sittard W treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Steve Oosterkamp en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ W en Fortuna Sittard W elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Resultaat Aantal
Winst AZ W 0
Winst Fortuna Sittard W 0
Gelijkspel 0
Totaal 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ W op een 11e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard W terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
AZ W - Fortuna Sittard W Opstelling AZ W Opstelling Fortuna Sittard W Live AZ W - Fortuna Sittard W Live AZ W - Fortuna Sittard W kijken AZ W - Fortuna Sittard W kijken Live AZ W - Fortuna Sittard W stream AZ W - Fortuna Sittard W Fox Sports Nabeschouwing AZ W - Fortuna Sittard W Uitslag AZ W - Fortuna Sittard W Statistieken AZ W - Fortuna Sittard W Eredivisie Vrouwen 2023/2024 AZ W - Fortuna Sittard W wedden AZ W - Fortuna Sittard W gokken AZ W - Fortuna Sittard W Unibet