Nabeschouwing AZ W - PSV (3-3) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 31 maart 2024 - 12:15 uur

AZ W - PSV

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt AZ W het zondag 31 maart 2024 om 12:15 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark AFC '34 in Alkmaar.

Via de AZ W - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ W - PSV (3-3)

De Eredivisie Vrouwen 2023/2024 wedstrijd tussen AZ W en PSV geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Indiah-Paige Riley, waarmee PSV W met 0-1 de leiding nam. PSV W vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Smits op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist AZ W de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via D. van Lunteren.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Stoop de 2-2 maakte voor AZ W. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. PSV W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 85 minuten op voorsprong na een goal van Indiah-Paige Riley: 2-3. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor AZ W. Het was F. Spaan die in de 93e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kylian Walthuis bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE AZ W - PSV 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ W - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt PSV W Doelpunt Indiah-Paige Riley PSV W 0-1
47' Doelpunt PSV W Doelpunt J. Smits met assist van C. Ripa PSV W 0-2
46' Wissel AZ W Wissel M. van Bentum voor M. de Vette AZ W
46' Wissel AZ W Wissel I. Dekker voor K. Woons AZ W
46' Wissel AZ W Wissel D. de Ridder voor V. van der Most AZ W
51' Doelpunt AZ W Doelpunt D. van Lunteren met assist van I. Dekker AZ W 1-2
68' Gele kaart AZ W Gele kaart voor M. van Bentum AZ W
76' Wissel AZ W Wissel Y. Mollink voor R. Boukakar AZ W
82' Doelpunt AZ W Doelpunt M. Stoop met assist van F. Spaan AZ W 2-2
83' Wissel PSV W Wissel F. Stoit voor J. Smits PSV W
83' Wissel PSV W Wissel M. Snellenberg voor Z. Hulswit PSV W
85' Doelpunt PSV W Doelpunt Indiah-Paige Riley met assist van C. Ripa PSV W 2-3
89' Wissel PSV W Wissel S. Koeleman voor Indiah-Paige Riley PSV W
90' Gele kaart AZ W Gele kaart voor I. Dekker AZ W
93' Doelpunt AZ W Doelpunt F. Spaan AZ W 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting AZ W - PSV
Opstellingen AZ W - PSV
De opstellingen van AZ W en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ W - PSV

AZ W en PSV treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kylian Walthuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ W en PSV in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 1 keer wist de ploeg van AZ W te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor AZ W. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AZ W 0
Winst PSV 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ W op een 9e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 3e plaats.