Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle (2-1) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Woensdag 13 december 2023 - 18:45 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt FC Twente het woensdag 13 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Via de FC Twente - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle (2-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Niels Mulder geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Jasmijn Dijsselhof, waarmee PEC Zwolle W met 0-1 de leiding nam. FC Twente W kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Liz Rijsbergen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 83e minuut zette Liz Rijsbergen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Twente W de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Niels Mulder, waardoor FC Twente dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - PEC Zwolle 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt Jasmijn Dijsselhof met assist van Kely Pruim PEC Zwolle W 0-1
41' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor Danique van Ginkel FC Twente W
46' Wissel FC Twente W Wissel Kim Everaerts voor Leonie Vliek FC Twente W
46' Wissel FC Twente W Wissel Sophie te Brake voor Marit Auée FC Twente W
59' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Liz Rijsbergen met assist van Wieke Kaptein FC Twente W 1-1
69' Wissel PEC Zwolle W Wissel Eef Kerkhof voor Sophie van Vugt PEC Zwolle W
72' Wissel PEC Zwolle W Wissel Britt Udink voor Zoë Zuidberg PEC Zwolle W
83' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Liz Rijsbergen met assist van Caitlin Dijkstra FC Twente W 2-1
85' Wissel FC Twente W Wissel Eva Elberink voor Liz Rijsbergen FC Twente W
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - PEC Zwolle
Opstellingen FC Twente - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Twente en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - PEC Zwolle

FC Twente en PEC Zwolle treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Niels Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 23 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 8
Winst PEC Zwolle 3
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 1e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 4e plaats.