Nabeschouwing Fortuna Sittard W - Telstar W (7-1) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Vrijdag 24 november 2023 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Fortuna Sittard W het vrijdag 24 november 2023 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Telstar W. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard W - Telstar W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard W - Telstar W (7-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Fortuna Sittard W en Telstar W is onder leiding van scheidsrechter Nick Ooms geëindigd in een 7-1 overwinning voor Fortuna Sittard W. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fortuna Sittard W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Charlotte Tamar Hulst. Fortuna Sittard W vergrootte in de 4e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Maria Catharina Olafsdottir Gros op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 7e minuut volgde een derde treffer van Fortuna Sittard W, waarmee Tessa Wullaert zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Fortuna Sittard W geen gas terug, waardoor in de 28e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Maria Catharina Olafsdottir Gros. De 5-0 voor Fortuna Sittard W volgde even later in de 33e minuut nadat Tessa Wullaert namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 47e minuut was het Amber van Heeswijk van Fortuna Sittard W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van Fortuna Sittard W viel in de 56e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van Feli Delacauw. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Telstar W. Het was Mila Lagcher die in de 72e minuut de stand op 7-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nick Ooms en eindigde de wedstrijd dus met een 7-1 stand in het voordeel van Fortuna Sittard W.

LIVE Fortuna Sittard W - Telstar W 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard W - Telstar W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Charlotte Tamar Hulst met assist van Hildur Antonsdóttir Fortuna Sittard W 1-0
4' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Maria Catharina Olafsdottir Gros met assist van Tessa Wullaert Fortuna Sittard W 2-0
7' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Tessa Wullaert met assist van Feli Delacauw Fortuna Sittard W 3-0
21' Gele kaart Telstar W Gele kaart voor Kim Remijnse Telstar W
28' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Maria Catharina Olafsdottir Gros met assist van Hildur Antonsdóttir Fortuna Sittard W 4-0
33' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Tessa Wullaert Fortuna Sittard W 5-0
47' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Amber van Heeswijk met assist van Charlotte Tamar Hulst Fortuna Sittard W 6-0
56' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt Feli Delacauw met assist van Alieke Tuin Fortuna Sittard W 7-0
60' Wissel Telstar W Wissel Elise Meijerink voor Lieke Vis Telstar W
60' Wissel Telstar W Wissel Pauline van de Pol voor Jannette van Belen Telstar W
60' Wissel Telstar W Wissel Carolina Wolters voor Kim Remijnse Telstar W
62' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Chandra Nicole Davidson voor Alieke Tuin Fortuna Sittard W
62' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Dana Foederer voor Hildur Antonsdóttir Fortuna Sittard W
62' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Hanna Huizenga voor Tessa Wullaert Fortuna Sittard W
62' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Jarne Teulings voor Feli Delacauw Fortuna Sittard W
70' Wissel Telstar W Wissel Mila Lagcher voor Samya Hassani Telstar W
72' Doelpunt Telstar W Doelpunt Mila Lagcher met assist van Elise Meijerink Telstar W 7-1
78' Wissel Telstar W Wissel Lune Miedema voor Isabelle Nottet Telstar W
79' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Farkhunda Muhtaj voor Myrthe Moorrees Fortuna Sittard W
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard W - Telstar W
Opstellingen Fortuna Sittard W - Telstar W
De opstellingen van Fortuna Sittard W en Telstar W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Fortuna Sittard W - Telstar W

Fortuna Sittard W en Telstar W treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Ooms en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard W en Telstar W in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 31 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard W. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Fortuna Sittard W favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Telstar W slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard W 1
Winst Telstar W 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard W op een 4e positie staat, terwijl we Telstar W terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.