Nabeschouwing Utrecht W - Telstar W (4-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 27 januari 2024 - 14:00 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Utrecht W het zaterdag 27 januari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Telstar W. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de Utrecht W - Telstar W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Utrecht W - Telstar W (4-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Utrecht W en Telstar W is onder leiding van scheidsrechter Manon Plandsoen geëindigd in een 4-2 overwinning voor Utrecht W. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Telstar W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Isa Gomez. Telstar W vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Carolina Wolters op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 54e minuut wist Utrecht W de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Sophie Cobussen.

Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Elisha Kruize de 2-2 maakte voor Utrecht W. Utrecht W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 69 minuten op voorsprong na een goal van Nurija van Schoonhoven: 3-2. Na 82 minuten was het Judith Roosjen van Utrecht W de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 2-2 bleef. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 89e minuut was het Utrecht W dat via Sam de Jong de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manon Plandsoen bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Utrecht W.

LIVE Utrecht W - Telstar W 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Utrecht W - Telstar W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Telstar W Doelpunt Isa Gomez Telstar W 0-1
9' Doelpunt Telstar W Doelpunt Carolina Wolters met assist van Isabelle Nottet Telstar W 0-2
46' Wissel Telstar W Wissel Jannette van Belen voor Carolina Wolters Telstar W
46' Wissel Utrecht W Wissel Sam de Jong voor Marthe-Emilie Munsterman Utrecht W
46' Wissel Telstar W Wissel Lune Miedema voor Nikki Ridder Telstar W
46' Wissel Utrecht W Wissel Amber Visscher voor Gera op den Kelder Utrecht W
54' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Sophie Cobussen met assist van Sam de Jong Utrecht W 1-2
63' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Elisha Kruize met assist van Amber Visscher Utrecht W 2-2
65' Wissel Utrecht W Wissel Dieke van Straten voor Joni Paliama Utrecht W
67' Wissel Utrecht W Wissel Judith Roosjen voor Elisha Kruize Utrecht W
69' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Nurija van Schoonhoven Utrecht W 3-2
70' Wissel Telstar W Wissel Kim Remijnse voor Pauline van de Pol Telstar W
79' Wissel Telstar W Wissel Elise Meijerink voor Anna van der Vlist Telstar W
82' Penalty gemist Utrecht W Penalty gemist Judith Roosjen Utrecht W
84' Wissel Telstar W Wissel Nicci Berrevoets voor Isabelle Nottet Telstar W
88' Wissel Utrecht W Wissel Femke Prins voor Sophie Cobussen Utrecht W
89' Doelpunt Utrecht W Doelpunt Sam de Jong Utrecht W 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Utrecht W - Telstar W
Opstellingen Utrecht W - Telstar W
De opstellingen van Utrecht W en Telstar W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Utrecht W - Telstar W

Utrecht W en Telstar W treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manon Plandsoen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Utrecht W en Telstar W in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 8 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Utrecht W. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Utrecht W favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Telstar W slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Utrecht W 1
Winst Telstar W 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Utrecht W op een 6e positie staat, terwijl we Telstar W terugvinden op de 11e plaats.