Nabeschouwing Ajax - FC Groningen (6-1) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Ajax het zondag 14 augustus 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Groningen (6-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 6-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Bergwijn. FC Groningen kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Ngonge, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette Antony zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 45 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat S. Bergwijn de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 57e minuut nadat S. Bergwijn namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 66e minuut was het K. Taylor van Ajax wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Ajax mocht S. Berghuis in de 88e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - FC Groningen 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Bergwijn met assist van D. Rensch Ajax 1-0
10' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge met assist van J. Larsen FC Groningen 1-1
28' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van E. Alvarez Ajax 2-1
30' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Tadic Ajax
45' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Bergwijn met assist van Antony Ajax 3-1
46' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor R. Lundqvist FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel R. Oratmangoen voor T. Suslov FC Groningen
57' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Bergwijn met assist van D. Tadic Ajax 4-1
62' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor C. Ngonge FC Groningen
66' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Taylor met assist van B. Brobbey Ajax 5-1
69' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor K. Taylor Ajax
69' Wissel Ajax Wissel L. Lucca voor B. Brobbey Ajax
70' Wissel Ajax Wissel S. Berghuis voor S. Bergwijn Ajax
79' Wissel FC Groningen Wissel L. Valente voor L. Duarte FC Groningen
84' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor D. Tadic Ajax
84' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor D. Rensch Ajax
88' Penalty Ajax Penalty S. Berghuis Ajax 6-1
91' Wissel FC Groningen Wissel L. Van Gelderen voor N. Kasanwirjo FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Groningen
Opstellingen Ajax - FC Groningen
De opstellingen van Ajax en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Coach Alfred Schreuder
Formatie 4-5-1
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen

Ajax en FC Groningen treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 2 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 25 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 25
Winst FC Groningen 7
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 6e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 11e plaats.