Nabeschouwing Ajax - Excelsior (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 24 april 2024 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Ajax het woensdag 24 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Excelsior (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Ajax en Excelsior geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door D. Rensch, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. In de 36e minuut moest Steven Bergwijn  van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Sander van der Eijk een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ajax verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Excelsior vervolgens op 1-1. Het was J. Baas die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

In de 53e minuut was het Excelsior dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Lazaros Lamprou. Na 89 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Chuba Akpom de 2-2 maakte namens Ajax.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Ajax - Excelsior 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Rensch met assist van K. Taylor Ajax 1-0
35' Steven Bergwijn  Ajax
35' Mimeirhel Benita Excelsior
36' Rode kaart Ajax Rode kaart voor Steven Bergwijn  Ajax
38' Penalty Excelsior Penalty J. Baas Excelsior 1-1
44' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Brian Brobbey  Ajax
53' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lazaros Lamprou met assist van Kenzo Goudmijn Excelsior 1-2
67' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Siebe Horemans Excelsior
68' Wissel Ajax Wissel A. Gaaei voor Benjamin Tahirovic Ajax
68' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Benjamin Tahirovic Ajax
73' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Mimeirhel Benita Ajax
73' Wissel Excelsior Wissel Noah Naujoks voor Lazaros Lamprou Excelsior
73' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Derensili Sanches Fernandes Excelsior
77' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor A. Gaaei Excelsior
80' Wissel Ajax Wissel Branco van den Boomen voor S. Mannsverk Ajax
80' Wissel Ajax Wissel J. Rijkhoff voor M. Godts Ajax
81' Wissel Ajax Wissel Borna Sosa voor A. Kaplan Ajax
84' Wissel Excelsior Wissel Casper Widell voor Kenzo Goudmijn Excelsior
89' Doelpunt Ajax Doelpunt Chuba Akpom Ajax 2-2
89' Wissel Excelsior Wissel Richie Omorowa voor Lance Duijvestijn Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Excelsior
Opstellingen Ajax - Excelsior
De opstellingen van Ajax en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.