Nabeschouwing Ajax - NEC (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 14:30 uur

Ajax - NEC

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Ajax het zondag 18 februari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - NEC (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Ajax en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Brian Brobbey, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Jorrel Hato zorgde ervoor dat NEC op 1-1 kwam te staan in de 61e minuut. In de 79e minuut zette Carlos Forbs zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor NEC nadat Rober González in de 95e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Ajax - NEC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Ajax Doelpunt Brian Brobbey met assist van Jaydon Banel Ajax 1-0
57' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Jaydon Banel Ajax
61' Eigen doelpunt NEC Eigen doelpunt Jorrel Hato NEC 1-1
65' Wissel Ajax Wissel Branco van den Boomen voor Benjamin Tahirovic Ajax
65' Wissel Ajax Wissel ArJany Martha voor Kenneth Taylor Ajax
67' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Brian Brobbey Ajax
76' Wissel NEC Wissel Lars Olden Larsen voor Sontje Hansen NEC
76' Wissel NEC Wissel Brayann Pereira voor Youri Baas NEC
76' Wissel NEC Wissel Lasse Schöne voor Mees Hoedemakers NEC
79' Doelpunt Ajax Doelpunt Carlos Forbs met assist van Brian Brobbey Ajax 2-1
84' Wissel NEC Wissel Rober González voor Dirk Proper NEC
85' Wissel NEC Wissel Sylla Sow voor Bart van Rooij NEC
87' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Kristian Hlynsson Ajax
91' Wissel Ajax Wissel Julian Rijkhoff voor Brian Brobbey Ajax
95' Doelpunt NEC Doelpunt Rober González NEC 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - NEC
Opstellingen Ajax - NEC
De opstellingen van Ajax en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rogier Meijer
Voorbeschouwing Ajax - NEC

Ajax en NEC treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en NEC in de Eredivisie vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl NEC slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 17
Winst NEC 1
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 5e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.