Nabeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam (5-2) || Eredivisie 2008/2009

Zondag 9 november 2008 - 14:31 uur

In de Eredivisie 2008/2009 neemt Ajax het zondag 9 november 2008 om 14:31 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam.

Via de Ajax - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam (5-2)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam is geëindigd in een 5-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 16e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van K. Huntelaar. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 21e minuut was het Ajax dat via L. Suárez dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. E. Sno dacht na 42 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 57e minuut scoorde Sparta Rotterdam via J. John, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 74 minuten spelen wist Ajax via K. Bakircioglü de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 84e minuut scoorde Leonardo namens Ajax. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 88e minuut leek Y. Rose te scoren voor Sparta Rotterdam, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Ajax - Sparta Rotterdam
5
2
LIVE Ajax - Sparta Rotterdam 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Knol Sparta Rotterdam
16' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar Ajax
21' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
31' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor E. Duplan Sparta Rotterdam
38' Wissel Ajax Wissel E. Sno voor K. Huntelaar Ajax
42' Doelpunt Ajax Doelpunt E. Sno Ajax
45' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Suárez Ajax
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Falkenburg voor A. Slot Sparta Rotterdam
54' Gele kaart Ajax Gele kaart voor G. van der Wiel Ajax
54' Wissel Sparta Rotterdam Wissel K. Jaggy voor K. Strootman Sparta Rotterdam
57' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt J. John Sparta Rotterdam
70' Wissel Ajax Wissel R. Schilder voor Oleguer Ajax
71' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor A. Adeleye Sparta Rotterdam
74' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Bakircioglü Ajax
80' Wissel Ajax Wissel Leonardo voor L. Suárez Ajax
84' Doelpunt Ajax Doelpunt Leonardo Ajax
88' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Y. Rose Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Sparta Rotterdam
Opstellingen Ajax - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Ajax en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.