Nabeschouwing Almere City - Ajax (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Almere City het zondag 12 november 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - Ajax (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Almere City en Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door Jochem Ritmeester van de Kamp, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. Ajax kwam in de 68e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Chuba Akpom, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 82e minuut zette Benjamin Tahirovic zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Thomas Robinet zette Almere City even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Bas Nijhuis toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Almere City - Ajax 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Joey Jacobs Almere City
15' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Brian Brobbey Ajax
15' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Damian van Bruggen Almere City
15' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Thomas Robinet Almere City
46' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Steven Berghuis  Ajax
46' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Borna Sosa Ajax
46' Wissel Ajax Wissel Benjamin Tahirovic voor Georges Mikautadze Ajax
62' Wissel Almere City Wissel Lance Duijvestijn voor Rajiv van La Parra Almere City
67' Doelpunt Almere City Doelpunt Jochem Ritmeester van de Kamp met assist van Lance Duijvestijn Almere City 1-0
67' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Steven Bergwijn Ajax
68' Doelpunt Ajax Doelpunt Chuba Akpom met assist van Brian Brobbey Ajax 1-1
75' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Stije Resink Almere City
76' Wissel Almere City Wissel Álvaro Peña voor Jochem Ritmeester van de Kamp Almere City
80' Wissel Ajax Wissel Mika Godts voor Kristian Hlynsson Ajax
82' Doelpunt Ajax Doelpunt Benjamin Tahirovic met assist van Brian Brobbey Ajax 1-2
86' Wissel Almere City Wissel Yann Kitala voor Kornelius Hansen  Almere City
86' Wissel Almere City Wissel Christopher Mamengi voor Damian van Bruggen Almere City
91' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Devyne Rensch Ajax
93' Penalty Almere City Penalty Thomas Robinet Almere City 2-2
95' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Peer Koopmeiners Almere City
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - Ajax
Opstellingen Almere City - Ajax
De opstellingen van Almere City en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Almere City gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing Almere City - Ajax

Almere City en Ajax treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Almere City en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie.

Winst Almere City 0
Winst Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almere City op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 14e plaats.