Nabeschouwing AZ - Ajax (2-0) || Eredivisie 2008/2009

Zondag 23 november 2008 - 12:32 uur



AZ - Ajax

In de Eredivisie 2008/2009 neemt AZ het zondag 23 november 2008 om 12:32 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de AZ - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Ajax (2-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Ajax is geëindigd in een 2-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 22e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van D. de Zeeuw. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 51e minuut was het AZ dat via Ari dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - Ajax
Goals
2
0
LIVE AZ - Ajax 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
22' Penalty AZ Penalty D. de Zeeuw AZ
22' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Enoh Ajax
51' Doelpunt AZ Doelpunt Ari AZ
62' Wissel Ajax Wissel Leonardo voor M. Sulejmani Ajax
68' Wissel Ajax Wissel Gabri voor K. Bakircioglü Ajax
74' Wissel AZ Wissel B. Holman voor Ari AZ
75' Gele kaart AZ Gele kaart voor N. Moisander AZ
75' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Schaars AZ
78' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Pocognoli AZ
81' Wissel Ajax Wissel E. Sno voor R. Lindgren Ajax
88' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. Mendes da Silva AZ
90' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Sno Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Ajax
Opstellingen AZ - Ajax
Voorbeschouwing AZ - Ajax

AZ en Ajax treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 13 januari 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 4 keer wist de ploeg van AZ te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor AZ. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AZ 2
Winst Ajax 4
Gelijkspel 2
Totaal 8
Tags
AZ - Ajax Opstelling AZ Opstelling Ajax Live AZ - Ajax Live AZ - Ajax kijken AZ - Ajax kijken Live AZ - Ajax stream AZ - Ajax Fox Sports Nabeschouwing AZ - Ajax Uitslag AZ - Ajax Statistieken AZ - Ajax Eredivisie 2008/2009 AZ - Ajax wedden AZ - Ajax gokken AZ - Ajax Unibet