Nabeschouwing AZ - FC Twente (3-0) || Eredivisie 2008/2009

Zondag 9 november 2008 - 14:31 uur

In de Eredivisie 2008/2009 neemt AZ het zondag 9 november 2008 om 14:31 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de AZ - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Twente (3-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Twente is geëindigd in een 3-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 36e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van Ari. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 40e minuut was het AZ dat via M. El Hamdaoui dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Ari dacht na 58 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - FC Twente
3
0
LIVE AZ - FC Twente 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor C. Tioté FC Twente
21' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Pocognoli AZ
29' Wissel AZ Wissel Ari voor G. Pellè AZ
36' Doelpunt AZ Doelpunt Ari AZ
40' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
51' Wissel FC Twente Wissel N. Wellenberg voor C. Tioté FC Twente
57' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Zeeuw AZ
58' Doelpunt AZ Doelpunt Ari AZ
63' Wissel AZ Wissel B. Holman voor M. El Hamdaoui AZ
67' Wissel FC Twente Wissel T. Janssen voor R. Denneboom FC Twente
67' Wissel FC Twente Wissel S. Huysegems voor Y. Hersi FC Twente
74' Wissel AZ Wissel M. Koenders voor G. Swerts AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Twente
Opstellingen AZ - FC Twente
De opstellingen van AZ en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Twente
0
0 Theo Janssen
0 Stein Huysegems
Voorbeschouwing AZ - FC Twente

AZ en FC Twente treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2008/2009.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 23 februari 2008 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel AZ als FC Twente wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 4 keer in een gelijkspel.